Postanek za avtodome

Še pred poletjem naj bi popotniki z avtodomi dobili možnost postati na le njim namenjenem prostoru pri Kamnoseštvu Ražem v Divači. V kratkem ga namerava zgraditi divaška občina, ki bo s tem bogatejša za nekaj ”turističnih postelj”.

Počivališče za “hiše na kolesih” (prostor levo na posnetku) bo 
možni zaviti s stare ceste proti morju.  Foto: Ambrož Sardoč
Počivališče za “hiše na kolesih” (prostor levo na posnetku) bo možni zaviti s stare ceste proti morju.  Foto: Ambrož Sardoč

DIVAČA > V divaški občinski upravi predvidevajo, da jim bo projekt, namenjen eni od skupin turistov, ki postanejo v Divači in okolici prvenstveno zaradi Škocjanskih jam, a ne nujno le zaradi tega, uspelo uresničiti še to pomlad.

31. marca bodo namreč odpirali ponudbe potencialnih graditeljev postajališča za avtodome in če ne bo pritožb, bodo lahko nato posel dokaj hitro oddali izbranemu izvajalcu.

Za osem avtodomov

Parkirišče, ki je hkrati nekaj več, saj predstavlja dodatne nočitvene zmogljivosti, so si v Divači zamislili na ravnici vzdolž ceste proti Kopru, južno od Kamnoseštva Ražem. Vendar nanj ne bo možno zaviti neposredno z glavne prometnice, marveč z bližnjega krožišča, kjer se odcepi cesta proti Lokvi in Lipici.

Vse skupaj bo vzelo dobrih tisoč kvadratnih metrov prostora, na njem so projektanti predvideli osem mest za avtodome in tri za avtomobile.

Vse za udoben postanek

Seveda bo imelo parkirišče priključke za elektriko in vodo, odtok za odplake ter zabojnike za smeti. Hkrati bodo lahko popotniki tam šli na stranišče in se oprhali v montažnem objektu s sanitarijami. Za udobno bivanje bodo nameščene še klopi in kombinirano igralo za najmlajše. Naravna senca bo zagotovljena, saj namerava občina ohraniti čim več dreves, ki rasejo na izbrani lokaciji.

Dostop na počivališče bo avtomatiziran, ves prostor bo varovan z videonadzorom, povsod bo omogočen tudi brezžični dostop do medmrežja. V občini se nadejajo, da bodo turisti tako obiskali še kakšno turistično ponudbo, ki je v Divači in okolici čedalje bogatejša.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano