Pomoč za varno hišo Kras

V regijski varni hiši Kras so včeraj prejeli donacijo podjetja DHL. V hiši pomagajo 30 žrtvam družinskega nasilja na leto.

V regijski varni hiši Kras so se včeraj tako razveselili daril 
podjetja DHL. Foto: Martina Filej
V regijski varni hiši Kras so se včeraj tako razveselili daril podjetja DHL. Foto: Martina Filej

KRAS > V regijski varni hiši Kras so se včeraj razveselili daril podjetja DHL Global Forwarding. “V podjetju skušamo vsako leto pomagati organizacijam, ki delujejo na območju, kjer so naše pisarne,” je povedala predstavnica podjetja Martina Filej. Lansko leto so tako zbirali denar za šolske pripomočke otrok v varni hiši Kranj, letos pa za primorske otroke - drugi sedež podjetja imajo namreč v Kopru.

Približno 60 zaposlenih je skupaj zbralo 250 evrov, poleg tega pa so delavci podjetja prispevali tudi obleke in igrače za prebivalce varne hiše.

Regijska varna hiša Kras je bila prva varna hiša na Primorskem. Dvanajst istrskih, kraških in notranjskih občin jo je odprlo pred petimi leti skupaj s centri za socialno delo ter ministrstvom za delo, družine in socialne zadeve. Pod svojo streho sprejema ženske in njihove otroke, ki so žrtve družinskega nasilja, zatočišče jim nudi leto dni.

Potreb po varni hiši ni malo. Tako so, denimo, v letu 2015 na območju obalno-kraške in primorsko-notranjske regije, kjer deluje regijska varna hiša Kras, obravnavali 234 primerov nasilja v družini, 267 žrtev nasilja ter 194 povzročiteljev nasilja. V varni hiši Kras so v tem letu pomagali 30 žrtvam nasilja.

Pomoči donatorjev so veseli, prosijo pa, naj se morebitni dobrotniki prej pozanimajo, kakšne so trenutne potrebe v hiši. Hiša je dosegljiva prek telefonske številke 070/754-530. PEM


Najbolj brano