Pomagajo z lastnimi izdelki

Izdelki, ki so jih sežanski učenci pridno izdelovali v zadnjih mesecih, so v sredo zvečer na dobrodelnem sejmu dobili nove lastnike, izkupiček pa humanitarni namen. Sejem je bil uspešen, za socialno ogrožene vrstnike so skupaj zbrali okrog 2500 evrov.

Pred otvoritvijo dobrodelnega sejma so zapeli tudi šolski 
zbori pod vodstvom zagnanega mentorja Uroša Ceja. Foto: Petra Mezinec
Pred otvoritvijo dobrodelnega sejma so zapeli tudi šolski zbori pod vodstvom zagnanega mentorja Uroša Ceja. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Pred dobrodelnim sejmom, na sežanski osnovni šoli ga prirejajo tradicionalno vsako drugo leto, so učenci šole skupaj s prijatelji iz podružnične šole Lokev priredili koncert. Številnim staršem so se predstavili pevci otroških in mladinskih skupin, ki delujejo pod mentorstvom učitelja glasbe Uroša Ceja, ter šolski glasbeniki.

“Veseli smo, ker je bil odziv letos res dober. Otroci so pripravili čudovite izdelke, ki so jih obiskovalci sejma takoj kupili. Skupaj smo zbrali približno 2500 evrov,” je povedala ravnateljica Jadranka Mihalič.

Otroci so izdelke, ki so jih nato tudi sami na sejmu menjavali za dobrodelne prispevke, izdelovali na tehniškem dnevu, v času podaljšanega bivanju in doma. Kupiti je bilo mogoče veliko zelo različnih izdelkov, od novoletnih čestitk in venčkov do izdelkov iz keramike in odpadnega materiala.

S sredstvi bodo pomagali socialno ogroženim otrokom. “Iz dobrodelnega sklada nato pomagamo s sofinanciranjem šole v naravi, učbenikov, abonmajev, ekskurzij, prehrane in podobno. Ni pa to edini vir šolskega sklada. Polnimo ga tudi z zbiranjem starega papirja in donacijami. Imamo dovolj sredstev in lahko pomagamo vsakemu, ki za pomoč zaprosi,” je zadovoljna ravnateljica šole.PEM


Najbolj brano