Počakati morajo še eno leto

Gradbišče sredi Šmihela pod Nanosom, kjer že stoji v grobem sezidani gasilski dom, bo v tem letu mirovalo. Na občini predvidevajo, da bodo 215.000 evrov vredno investicijo zaključili v prihodnjem letu.

Tudi gradnja hiše za gasilce izpod Nanosa sledi značilnemu 
tempu gradnje hiš pri nas: letos en kos, čez leto še en ... Foto: Ambrož Sardoč
Tudi gradnja hiše za gasilce izpod Nanosa sledi značilnemu tempu gradnje hiš pri nas: letos en kos, čez leto še en ... Foto: Ambrož Sardoč

ŠMIHEL POD NANOSOM > Sekretar za okolje in prostor v postojnski upravi Robert Ozbič je pojasnil, da občina že dve leti ureja dom za šmihelske in landolske prostovoljne gasilce, ki bo nadomestil zgolj eno garažo, ki jim je trenutno v stavbi krajevne skupnosti Šmihel pod Nanosom. Če dodamo še urejanje dokumentacije, pa to traja še nekaj dlje.

Začeli in se ustavili

Gradbeno dovoljenje so imeli v rokah že leta 2014, je pojasnil Ozbič. Naslednje leto je občina naročila porušiti objekt na zemljišču, ki so mu določili nov namen, in narediti talno betonsko ploščo. V drugem zamahu je lani novogradnja dobila grobi obris. Vendar bo sledil premor. “Letos na objektu niso predvidene dejavnosti, nadaljevanje del in dokončanje je predvideno v letu 2018,” je povedal sekretar.

Gasilci dobivajo nove prostore

Medtem se je začela gradnja gasilskega centra v Postojni, daleč največja naložba te vrste na Postojnskem. Hkrati bo občina letos zaključila dozidavo doma v Studencu, kjer je potrebno še ometati notranjost in narediti pročelje.

Skupna vrednost 215.000 evrov

Gradbišče sredi vasi bo še nekaj časa mirovalo. Ko ga bodo delavci prihodnje leto zapustili še tretjič in predvidoma zadnjič, bodo za seboj pustili dvoetažno hišo z 215 kvadratnimi metri površine, tremi garažami, večnamenskim prostorom, pisarno in spremljajočimi prostori v skupni vrednosti 215.000 evrov.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano