Po Alešu Musarju zdaj Franc Frelih

Plama-pur ima novega predsednika upravnega odbora. To je Franc Frelih, ki je na tem mestu naslednik Aleša Musarja. Ta je sredi avgusta odstopil, družba AG pa je hkrati napovedala umik iz lastništva Plame-pur.

Franc Frelih Foto: STA
Franc Frelih Foto: STA

HRUŠICA > Upravni odbor družbe Plama-pur v novi sestavi je na ustanovni seji za svojega predsednika imenoval Franca Freliha, direktorja družbe Plasta, ki je lastnica dobre četrtine Plame-pur. Prenovljeni upravni odbor so delničarji potrdili na nedavni skupščini družbe. Nova-stara člana sta ostala Bojana Vinkovič in Marko Konič, pridružila pa sta se jima Franc Frelih in Jože Ceglar iz družbe Termoplasti-plama. Največji delničar Plame-pur je družba AG, ki obvladuje 50 odstotkov. A vodstvo te družbe je že poleti napovedalo, da bo AG prodala svojo naložbo v delnice Plame-pur. S to namero se bodo lastniki AG seznanili na skupščini, ki bo v petek. Za svetovalca pri poslu je družba AG že pooblastila družbo P&S Capital.

Poleg AG je Plama-pur v lasti še Plaste s 25,02-odstotnim deležem in Termoplastov-plame s 24,98-odstotnim deležem. “Seveda tako Termoplaste-plamo kot Plasto zanima nakup. Počakali bomo, da AG najde morebitnega kupca in potem videli. Ne nazadnje imamo predkupno pravico,” pravi Jože Ceglar,prokurist v Termoplastih-plami.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano