Pite kot čipke

V okviru čipkarskega dogodka Kalunca gre v svet - po Fabianijevih poteh, so v soboto na Velikem dolu pripravili tudi ocenjevanje pit.

 Foto: Anja Živec
Foto: Anja Živec

VELIKI DOL > “Pita je pecivo, pri katerem je izpostavljen preplet, kot pri čipkah,” je povedala Neža Bandel, ki je skupaj s Franjo in Martino Živec iz kulturnega društva Kalunca že drugč letos spodbudila peko in oblikovanje pit. V ocenjevanje je prispelo deset pit. Ocenila jih je komisija, v kateri so bili Peter Patajac in Milena Štolfa, zmagovalka prvega tekmovanja v pripravi pit Metka Cigoj Merkel ter predstavnica domače vasi Mirjam Živec. Čeprav je komisija pite ocenjevala po zahtevnem pravilniku za ocenjevanje živil, so vse dosegle dovolj točk za priznanje. Nagradi pa sta prejeli dve Pliskovljanki: Mojca Ščuka Vrabec za najbolj okusno in Breda Durcik za najlepšo pito.

MUZ


Najbolj brano