Petje, zabava in nove pričeske

V petek je vsakogar, ki se je namenil v prostore bistriške enote VDC Koper, že ob vhodu pričakala glasba. Varovanci iz vseh enot Varstveno-delovnega centra Koper so se namreč zbrali na Bistriškem dnevu, ki ga prav zaradi druženja in zabave pripravijo vsako leto.

Tako veselo in zabavno je bilo včeraj v bistriški enoti VDC 
Koper. Foto: Tina M. Valenčič
Tako veselo in zabavno je bilo včeraj v bistriški enoti VDC Koper. Foto: Tina M. Valenčič

ILIRSKA BISTRICA > Da so v bistriških prostorih VDK Koper pripravili tradicionalni Bistriški dan, ni pričala le množica pred stavbo parkiranih avtomobilov, pač pa tudi glasba, ki je odmevala iz notranjosti.

Varovanci bistriške enote VDC, ki so se jim pridružili tudi ostali v enotni zavod združeni varovanci iz slovenske Istre in Krasa ter številni prijatelji, so se ob petju in plesu zabavali z Marjanom Uljanom, pevcem skupine Malibu.

Za dodatno pisano paleto aktivnosti je poskrbela tudi kopica prostovoljcev, ki so pripravili različne delavnice. Na eni so iz voska in ostalih primesi izdelali “labelo”, na drugi poskrbeli za masažo glave in novo pričesko, na tretji so lepotičili in lakirali nohte; drugi so se ob pomoči Moto kluba Bistrc popeljali po mestu s starodobniki.

“Bistriški dan, tradicionalno družabno srečanje, na katerega povabimo uporabnike iz drugih enot, pripravimo enkrat letno že dobro desetletje. To je priložnost, da se varovanci srečajo in družijo med seboj, pa tudi zabavajo,” je povedala Sonja Munih iz bistriške enote VDC Koper. Poudarila je tudi pomen prostovoljstva, ki se pokaže ob tovrstnih priložnostih. “Ilirska Bistrica je okolje, ki ima posluh za pomoč,” je še dejala. TMV


Najbolj brano