Park Postojnske jame v zadnjih dneh beleži rekordno obiskanost

Število obiskovalcev Postojnske jame in znamenitosti, ki jih ima v upravljanju družba Postojnska jama, v zadnjih dneh podira rekorde. V nedeljo so zabeležili skoraj 11.000 obiskov, od tega v Postojnski jami dobrih 6400. Rekorden je bil tudi ponedeljek, ko je Postojnsko jamo obiskalo 6530 gostov, vseh obiskov skupaj pa je bilo skoraj 11.500.

V nedeljo so v Postojnski jami zabeležili dobrih 6400 obiskovalcev. Rekorden je bil tudi ponedeljek, ko je  jamo obiskalo 
6530 gostov. Foto: Iztok Medja
V nedeljo so v Postojnski jami zabeležili dobrih 6400 obiskovalcev. Rekorden je bil tudi ponedeljek, ko je jamo obiskalo 6530 gostov. Foto: Iztok Medja

POSTOJNA > “Skupno število obiskovalcev dosega številke iz zlatih časov, ko si je velika večina obiskovalcev ogledala le Postojnsko jamo in manjši del Predjamski grad,” so sporočili iz Postojnske jame.

Trend enakomernega naraščanja števila obiskovalcev beležijo že vse leto, in sicer med devetimi in desetimi odstotki v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, to pa velja tudi za avgust.

V tem času je tradicionalno največ gostov iz Italije, Nemčije in Avstrije (skupaj skoraj tretjina), po številu pa jim sledijo obiskovalci iz Izraela, Južne Koreje, Poljske, Španije in Nizozemske. Delež domačih obiskovalcev se giblje okrog štirih odstotkov, kar je nekaj manj od siceršnjega letnega povprečja.

V Postojnski jami veliko število obiskovalcev pričakujejo tudi v naslednjih dneh, saj bodo hladnejši dnevi po njihovi oceni bolj primerni za izlete kot kopanje v morju.

STA


Najbolj brano