Pametne in pridne, a v podjetjih nevidne

V malih in srednje velikih podjetjih, zlasti družinskih, je vloga žensk ključna. A njihovo delo in številna znanja ostajajo v veliki meri nevidna in nepriznana. To slabost naj bi odpravilo certificiranje, za katero si prizadeva Obrtno podjetniška zbornica. Pri tem ji je v pomoč pravkar končan mednarodni pilotni projekt, v katerem so iz Slovenije sodelovale ženske iz mariborske in sežanske območne zbornice.

Tri kraške podjetnice  Tjaša Škapin, Suzana Bele Požar in Nevenka Devčič  (z leve) so ob podpori  Marije Rogan Šik in Doris Požar iz sežanske obrtno 
podjetniške zbornice v mednarodnem projektu ozavestile svoja znanja. Foto: Marica Uršič Zupan
Tri kraške podjetnice Tjaša Škapin, Suzana Bele Požar in Nevenka Devčič (z leve) so ob podpori Marije Rogan Šik in Doris Požar iz sežanske obrtno podjetniške zbornice v mednarodnem projektu ozavestile svoja znanja. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > “Moja pričakovanja pred projektom niso bila velika. Želela sem zbrati svoja znanja, da bi vedela, česa sem sposobna in katera znanja mi še manjkajo. Zadovoljna sem, da mi je to uspelo, saj je bilo dela zelo veliko,” je po zaključku projekta povedala Suzana Bele Požar, ki dela v družinskem kamnoseškem podjetju svojega brata v Koprivi.

Tudi podjetje je lahko dobra šola

Ovrednotenje neformalno in priložnostno pridobljenih znanj žensk iz malih družinskih podjetij ali samostojnih podjetnic je bil cilj evropskega pilotnega projekta Leonardo da Vinci, ki ga vodi švicarska zveza obrti in malih podjetij. V projektu so sodelovali partnerji iz Nizozemske, Francije in Slovenije. “Partnerji v Švici so razvili sistem formalnega priznavanja neformalno pridobljenih znanj in kompetenc žena. Švicarji so namreč zaznali, da žene lastnikov družinskih podjetij niso vidne, so pa zelo ključne za uspešno poslovanje podjetij. Zato so jim omogočili, da svoje izkušnje in znanja formalizirajo v formalno izobrazbo,” je povedala Janja Meglič iz Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, koordinatorka projekta v Sloveniji.

V Švici dobijo ženske po koncu postopka diplomo, ki je enakovredna določeni stopnji šolske izobrazbe. V Sloveniji je potreba po formalni šolski izobrazbi med ženskami v podjetjih in podjetnicami manjša, saj je stopnja formalne izobrazbe žensk v Sloveniji precej višja od povprečja Evropske unije. Zato v Sloveniji motiv žensk ni stopnja izobrazbe, temveč nacionalni certifikat, ki bo dokazoval predvsem široko paleto znanj, ki jih potrebujejo ženske v podjetništvu. Obrtno podjetniška zbornica s Centrom za poklicno izobraževanje ter ministrstvi za delo, za šolstvo in za gospodarstvo pripravlja nabor znanj in postopke za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije “Organizator poslovanja/Organizatorka poslovanja”.

“Zdaj vem, kaj znam”

Kot so med večmesečnim projektom ugotovile tudi vse tri kraške podjetnice, ki so se ob pomoči sežanske območne Obrtno podjetniške zbornice vključile v projekt, namreč v podjetništvu manjkajo številna konkretna znanja: “Najboljši organizator postaneš z delovnimi izkušnjami. Za to se ne da šolati,” je povedala Nevenka Devčič, zaposlena pri samostojnem podjetniku Borisu Devčiču v Sežani.

“Zbrati na kupu vsa svoja znanja, je zelo zahtevno, a ob tem človek ozavesti, kaj vse obvlada,” pa je potegnila črto pod zahtevno zbiranje dokazil o opravljenih tečajih, veščinah, obvladovanju postopkov, ki jih je od vseh treh kraških udeleženk terjal obsežen vprašalnik. Tretja udeleženka, Tjaša Škapin iz Ateljeja Tjaša s Kozine, pa je dodala: “Kariera podjetnika vedno visi na nitki, zato nikoli ne veš, kdaj ti pride tak certifikat prav.

Čeprav je med diplomanti terciarnega izobraževanja v Sloveniji kar 62 odstotkov žensk, njihovega znanja kot družba ne uporabimo toliko kot moškega. Med delovno aktivnim prebivalstvom jih je namreč le 44 odstotkov, na menedžerskih položajih pa le deset odstotkov.

Manjkajo praktična znanja

Pri vrednotenju neformalnih in priložnostnih znanj je udeleženkam pomagala Doris Požar iz sežanske zbornice, ki je bila poleg mariborske edina iz Slovenije vključena v projekt. “V sklopu šestih srečanj smo izvedli tudi usposabljanja in svetovanja ženam s področij, ki jih najbolj potrebujejo pri vsakodnevnem delu - iz delovno-pravne zakonodaje, davčnega področja in marketinga,” je povedala Požarjeva.

“V Sloveniji imamo veliko splošnih znanj, manjkajo pa nam konkretna, praktična, zato na naši območni zbornici pripravljamo zelo veliko krajših tečajev in izobraževanj,” je pritrdila sekretarka sežanske zbornice Marija Rogan Šik. Vse tri kraške udeleženke bi lahko svoja znanja zdaj delile tudi drugim podjetnicam ali tistim, ki se na to pot podajajo.

Bele Požarjeva pa bo svoje izkušnje predstavila tudi na zaključku projekta v prihodnjih dneh v Zürichu.

MARICA URŠIČ ZUPAN


Najbolj brano