Palačinke pod prazničnimi lučmi

V Sežani se praznični december začenja danes popoldne, ko bodo prižgali luči in lampijone, v parku pri Starem gradu pa bo zaživela tudi praznična stojnica.

Praznična Sežana lani Foto: Bogdan Macarol
Praznična Sežana lani Foto: Bogdan Macarol

SEŽANA, PIVKA > Tako kot že vrsto let doslej bodo v Sežani praznike začeli s prižigom praznične razsvetljave in lampijonov na prvi decembrski petek.

V parku pri Starem gradu bodo ob 16. uri odprli praznično stojnico, na kateri se bodo predstavili umetniki, društva, javni zavodi in ponudniki. Ob 17. uri bodo prižgali lampijone in praznično razsvetljavo na glavnih mestnih ulicah, uvod v praznike pa bodo popestrili nastopi Kraške pihalne godbe, mažoretk iz Povirja, plesnega društva Mavrica in pevskega zbora OŠ Sežana ter ognjena zabava z društvom Cirkokrog.

V spremljevalnem programu bo zaživela še dežela smrkcev, otrokom bo na voljo poslikava obraza, zadišalo bo po prazničnih palačinkah. Prireditelji - Občina Sežana, Mladinski center Podlaga, Klub študentov Sežana, TIC Sežana in Društvo tabornikov Rod kraških J`RT - bodo poleg tega poskrbeli še za izdelavo okraskov in mini lampijončkov ter delitev prazničnih obeskov in dobrih želja.

Miklavžev sejem z domačo ponudbo

Jutri bo v Krpanovem domu v Pivki Miklavžev sejem. Predstavili se bodo majhni domači ponudniki. “Več kot trideset različnih malih trgovinic bo ponujalo vse od unikatnega in ročno izdelanega nakita, okrasnih predmetov, umetnin, vizitk in novoletnih okraskov do domače naravne kozmetike, lesenih uporabnih izdelkov, lesenih igrač, ročno izdelanih in izvezenih oblačil in obutve za najmlajše ter piškote, presne tortice, pridelke iz konoplje in suhomesnate izdelke,” napoveduje Erika Kovačič, svetovalka za turizem, promocijo in splošne zadeve na Občini Pivka. Člani Turističnega društva Pivka pa bodo pripravili brezplačne tople napitke, primerne letnemu času, “da se bomo lažje podružili in poklepetali s prijatelji in znanci,” so povedali.

MUZ


Najbolj brano