Oživil bo trg in Tržaško cesto

Drugo polovico avgusta v Postojni že tradicionalno zaznamuje kulturni festival Zmaj'ma mlade. Jubilejni, 20. festival bodo zagnali v torek s predstavo Krogi, torto in koncertom Ane Pupedan. Različni dogodki se bodo nato vrstili vse do 28. avgusta.

Lani je v okviru festivala Zmaj
Lani je v okviru festivala Zmaj 'ma mlade potekal niz dogodkov PO-stoj-na živi ulici.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA >Mladinski center Postojna, sicer organizator festivala Zmaj 'ma mlade, je ob letošnji okrogli obletnici festivala pripravili pester program. In kot obljubljajo njegovi avtorji, so že pred časom poskrbeli za “svežino in nekaj drugačnega”.

Festival Zmaj 'ma mlade na široko odpira vrata na Titovem trgu v torek ob 20.30 s predstavo Krogi in nato torto ter koncertom skupine Ane Pupedan.

V sklopu festivala bo poskusno zaživel tudi projekt Kje je prostor v Postojni, ki so ga zasnovali v regijskem stičišču nevladnih organizacij Boreo skupaj z delovno skupino za začasno rabo pri Mreži za prostor, v sklopu katerega povezujejo lastnike praznih lokalov na Tržaški cesti in zainteresirane uporabnike, ki bi prostore začasno najeli po netržnih pogojih.

Projekt bodo predstavili v torek ob 11. uri in bo trajal mesec dni (do 17. septembra). V tem času bodo Tržaško cesto v Postojni obogatili z novimi začasnimi uporabniki praznih prostorov in različnimi prostorskimi posegi.

Prazne prostore bodo oživeli s prodajno galerijo, kjer bodo lokalni umetniki in ustvarjalci ustvarjali in razstavljali svoja dela, organizirali bodo izmenjevalnico oblačil za odrasle in Zmajčka zamenjavčka za najmlajše ter vse skupaj zaključili z dražbo ustvarjenih umetnin. Poleg tega se bodo obiskovalcem predstavili društva, kmetije, obrtniki, zavodi in park. Dogajanje bodo popestrili z glasbo, plesom, degustacijami, predstavitvami obrti in izdelki, ki jih bo mogoče tudi kupiti.

Festival bo do 28. avgusta ponujal vrsto delavnic in kulturnih dogodkov. Zvrstili pa se bodo tudi številni koncerti, med glasbenimi gosti bo denimo tudi Zoran Predin in Lačni Franz. TMV


Najbolj brano