Osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna bo danes odprlo svoja vrata

Slovenska vojska (SV) danes pripravlja dan odprtih vrat na svojem osrednjem vadišču Poček pri Postojni. Ob tej priložnosti bodo med drugim predstavili oborožitev in opremo različnih enot SV ter prikazali streljanje s pehotno oborožitvijo. Obiskovalci se bodo lahko popeljali s tankom, valukom in svarunom ter se pomerili v simulacijskih igrah.

Slovenska vojska (SV) danes pripravlja dan odprtih vrat na 
svojem osrednjem vadišču Poček pri Postojni. Foto: Danijel Cek
Slovenska vojska (SV) danes pripravlja dan odprtih vrat na svojem osrednjem vadišču Poček pri Postojni. Foto: Danijel Cek

POSTOJNA > Kot je zapisano na spletnih straneh SV, želijo z dnevom odprtih vrat predstaviti SV, aktivnosti, smeri razvoja na območju vadišča ter povezanost in sodelovanje SV v tem okolju. Obiskovalcem bodo tako predstavili tudi uničevanje minskoeksplozivnih sredstev in streliva ter delo z neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, prikazali skupno usposabljanje slovenske in ameriške vojske ter še veliko drugega.

Najmlajši bodo lahko skozi igro spoznavali vojaški poklic, sladokuscem pa bo na voljo pokušina vojaških pekovskih izdelkov. Vstopna točka dogodka je v postojnski vojašnici, od koder bodo organizirali vojaški prevoz do ostalih delovnih točk, še piše na spletnih straneh SV.

STA


Najbolj brano