Ona leta 2014 je Nina Kapelj

Načelnica Društva tabornikov Rod kraških viharnikov Nina Kapelj je kot obraz akcije Obnovimo slovenske gozdove novembra postala Osebnost Primorske, priznanje za dejanje leta 2014 pa so ji konec tedna podelili še poslušalci Radia 94.

Poslušalci Radia94 so v akciji Ona ali on 2014 največ glasov namenili tabornici Nini Kapelj. Foto: Valter Leban
Poslušalci Radia94 so v akciji Ona ali on 2014 največ glasov namenili tabornici Nini Kapelj. Foto: Valter Leban

POSTOJNA > Potem ko je Nina Kapelj postala osebnost Primorske meseca novembra v akciji Radia Koper, Primorskih novic in Televizije Koper, so ji poslušalci Radia 94 dodelili še naziv Ona 2014. Priznanje si je prislužila kot obraz akcije Obnovimo slovenske gozdove, v sklopu katere so taborniki skupaj z Zavodom za gozdove posadili 28.000 sadik mladih dreves. Največ, kar petino, na Postojnskem, kjer je akcijo usklajevala Kapljeva.

Moram biti sprememba, ki jo želim videti v svetu. Ta misel me spremlja vsak dan,” je ob priznanju povedala Kapljeva. To jo je naučila taborniška vzgoja, priznanje pa je zanjo še večja motivacija za pomoč sočloveku in hkrati namenjeno vsem postojnskim tabornikom, ki so v lanskem žledu in po njem naredili veliko dobrega.

Radio 94 je na tradicionalni prireditvi, ki se je je udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar, podelil še dve priznanji. Gospodarstvenik leta je postal Jernej Pavlin, direktor podjetja Oro Met iz Studenega, ki se ponaša z najvišjo oceno poslovne odličnosti. Število zaposlenih v podjetju je v treh letih z 20 zraslo na 55, prihodke so povečali za dobro polovico, vrednost kapitala potrojili, pokritost virov financiranja z lastnimi sredstvi podvojili.

Priznanje Podjetnik leta je prejel podjetnik iz Planine Franc Šemrl, ki 25 let uspešno nadaljuje družinsko mizarsko tradicijo, za kar sta ga pred kratkim nagradila tudi postojnska in slovenska obrtno-podjetniška zbornica. VRŽ


Najbolj brano