Odkrivali in narisali so Zafredove sledi

V divaški šoli je na ogled razstava z naslovom Zapustil bom sled, ki prinaša grafike Stojana Zafreda, njegove fotografije in portrete ter dela mladih ustvarjalcev, ki so jih s posnemanjem njegove tehnike ustvarili sami.

Tudi ob odprtju razstave je divaške šolarje obiskala Jožica Zafred, ki jim je pred tem predstavila življenje in delo Stojana 
Zafreda.

 Foto: Oš Divača
Tudi ob odprtju razstave je divaške šolarje obiskala Jožica Zafred, ki jim je pred tem predstavila življenje in delo Stojana Zafreda.  Foto: Oš Divača

DIVAČA > “Razložila sem jim, kako je ustvarjal Stojan od zamisli do končnega izdelka in kako umetniki zaokrožijo svoje delo z razstavo,” je pojasnila Jožica Zafred, življenjska sopotnica divaškega slikarja Stojana Zafreda.

Ob koncu preteklega šolskega leta je za prvošolčke osnovne šole dr. Bogomirja Magajne Divača pripravila slikarsko delavnico, na kateri jim je predvajala dokumentarni film o umetnikovem življenju in delu ter jim predstavila foto portrete, ki jih je posnela v času njunega skupnega življenja. Šolarji so se nato poglobili v umetnikova dela in z barvnimi svinčniki še sami poustvarjali njegova dela.

“S poustvarjanjem Stojanovih del so spletli vez med cenjenim domačim slikarjem in njegovim ustvarjalnim opusom, hkrati pa se vživeli v način ustvarjanja umetnika, ki je slikal z usti. Izkazali so se kot pravi mladi umetniki.” je bila z njihovim delom zadovoljna ravnateljica divaške šole Damijana Gustinčič.

ŠPELA RAZPET


Najbolj brano