Od promocije do humanitarnosti

Društva, organizacije ali ustanove iz hrpeljsko-kozinske občine, ki nameravajo pripraviti kakšen promocijski ali dobrodelni dogodek za občino, pa denarja za to niso dobila prek drugih razpisov, bodo lahko do sredstev prišla z novim občinskim razpisom. Občina je namreč pripravila 9600 evrov za sofinanciranje programov, ki se niso mogli uvrstiti na druge občinske razpise ali niso dobili denarja iz drugih občinskih virov.

Občina Hrpelje-Kozina je pripravila 9600 evrov za sofinanciranje programov, ki se niso mogli uvrstiti na druge 
občinske razpise ali niso dobili denarja iz drugih občinskih 
virov. Foto: STA
Občina Hrpelje-Kozina je pripravila 9600 evrov za sofinanciranje programov, ki se niso mogli uvrstiti na druge občinske razpise ali niso dobili denarja iz drugih občinskih virov. Foto: STA

HRPELJE, KOZINA >Občina Hrpelje-Kozina je objavila razpis za sofinanciranje programov (dejavnosti) oziroma projektov društev, organizacij in ustanov, ki niso predmet drugih javnih razpisov in občinskih pozivov, a pripomorejo k prepoznavnosti občine, ki izboljšanju življenja v njej, k dostopnosti storitev občanom ... Gre torej za sofinanciranje programov, za katere prijavitelj ni dobil drugih javnih sredstev.

“Med letom prejemamo različne vloge prosilcev, ki se niso mogli prijaviti na druge razpise občine,” je odločitev občine o objavi razpisa pojasnila Ester Mihalič s hrpeljsko-kozinske občine.

Pogoj za prosilce je, da delujejo najmanj leto, sedež ali podružnico pa morajo imeti v hrpeljsko-kozinski občini. Za denar lahko zaprosijo tudi prosilci iz ostalih občin, a mora biti njihov program zastavljen tako, da aktivno vključuje krajane hrpeljsko-kozinske občine, v njej pa tudi izvaja del svojih aktivnosti. Vloge je treba oddati do 30. oktobra, če sredstva ne bodo prej pošla.

Povedala je, da je razpis namenjen vsem, ki denarja za projekte niso dobili drugje in imajo sedež v občini, ali pa v njej izvajajo svoj program. “To so lahko fizične in pravne osebe javnega prava ter pravne osebe zasebnega prava, ki opravljajo neprofitno dejavnost, katerih nameni in cilji delovanja so povezovanje, druženje in uveljavljanje interesov ljudi v občini ter tudi njena promocija, promocija običajev, ohranjanje ljudske besede z območja občine, ohranjanje kulturne zavesti ter povečevanje prepoznavnosti občine,” je tiste, ki bodo lahko zaprosili za denar naštela Mihaličeva.

V okrilje razpisa sodijo tudi tisti, katerih cilji so humanitarni, dobrodelni ali kako drugače namenjeni pomoči potrebnim ljudem zaradi materialne ali duševne stiske, invalidnosti, bolezni, zasvojenosti ali drugih podobnih razlogov.

TMV


Najbolj brano