Od kozmetike do radioamaterjev

V Mladinskem centru Podlaga v okviru tedna neformalnega učenja od ponedeljka do sobote pripravljajo več zanimivih delavnic, predstavitev in predavanj.

SEŽANA > Ker je pri mladinskem delu neformalno učenje zelo pomembna oblika izobraževanja, v Mladinskem centru Podlaga redno pripravljajo in se udeležujejo neformalnih izobraževanj različnih oblik - seminarjev, tečajev, predavanj, delavnic. Tako bodo tudi tokrat pripravili Teden neformalnega učenja, ki bo potekal med 17. in 22. oktobrom.

V ponedeljek tako med 18. in 19. uro pripravljajo delavnico izdelave naravne kozmetike, ki jo bo vodila Ornela Čebulec. V torek in četrtek med 16. , 16.30 in 19. uri za brezposelne mlade in druge zainteresirane v sodelovanju s podjetjem K@spr pripravljajo tečaj uporabe orodja LinkedIn. V sredo bo profesorica latinskega jezika predstavila, zakaj je učenje latinščine koristno in kje vse jo uporabljamo. V četrtek pa bo inženir računalništva in informatike predstavil osnove programiranja za pametni telefon sistema android.

V petek popoldne na delavnici recikliranja rabljenih stolov bo magistra grafičnega oblikovanja prikazala tehniko tekstilne obnove sedal. S prostovoljko v programu Erasmus+ EVS pa bodo udeleženci pekli enostavne slaščice. V soboto dopoldne sledi še zanimiva delavnica z naslovom Z improvizacijo do boljše komunikacije Eve Kljun, bolj znane pod imenom Marija Zmosta. V soboto popoldne pa še predstavitev Radiokluba Nika Šturma Tarzana iz Sežane, ko bodo člani društva prikazali delo radioamaterjev. NR


Najbolj brano