Od Miklavža do slikanice

Člani Kulturnega društva Grad-Dolnji Zemon so pripravili pestro decembrsko dogajanje doma in v okoliških krajih.

Kulturno društvo  Grad-Dolnji Zemon je z igro Dobrinček nastopilo v Domu starejših 
občanov, v cerkvi v Ilirski Bistrici in v Jelšanah.
Kulturno društvo Grad-Dolnji Zemon je z igro Dobrinček nastopilo v Domu starejših občanov, v cerkvi v Ilirski Bistrici in v Jelšanah.  

DOLNJI ZEMON > Včeraj so člani KD Grad-Dolnji Zemon v dvorani Grad (vaškem domu) za otroke pripravili igro Sapramiška in počakali na Miklavža, nato pa v njegovem spremstvu z baklami in lučkami odšli do cerkve sv. Mihaela, kjer je Miklavž obdaril nekaj več kot 60 otrok. Člani društva so pripravili še igro Dobrinček in z njo obiskali bistriški Dom starejših občanov ter cerkvi v Ilirski Bistrici in Jelšanah.

To pa v decembru še ni vse. Prihodnjo nedeljo, 13. decembra, bodo ob 17. uri gostili gledališko skupino KD Domovina iz Ospa, ki bo gledalce nasmejala z večkrat nagrajeno igro Ali ženske kdaj odnehajo?.

V torek, 29. decembra, bo društvo predstavilo ilustrirano knjigo (slikanico) rojaka Josipa Potepana Škrljovega z naslovom Pravijo, da ... Leta 1875 je Josip Potepan Škrljov pisal v arhiv zgodovinskega društva v Zagrebu in opisal navade, pravljice in bajke iz Dolnjega Zemona ter okolice. Dokument, ki letos obeležuje 140 let, je zelo pomemben in edinstven v okolju te vasi. Slikanico je ilustriral Romeo Volk, besedilo priredila Dragica Štemberger Maljavac. Prireditve je sofinancirala ilirskobistriška občina. TMV


Najbolj brano