Obstrukcija ni bila dovolj

Predstavniki opozicije so sinoči zapustili sejo občinskega sveta v Izoli, ko bi morali glasovati o članih nadzornega sveta Komunale. Svet, ki ga je predlagal župan Igor Kolenc, je bil vseeno potrjen, saj je v opoziciji deset svetnikov, preostalih 13 pa je dvignilo roke za županov predlog.

Deset občinskih svetnikov je zapustilo sejo, 13 pa jih je potrdilo županov predlog. Foto: Mirjana Cerin
Deset občinskih svetnikov je zapustilo sejo, 13 pa jih je potrdilo županov predlog. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Izolski župan Igor Kolenc je občinski svet včeraj seznanil z imenovanjem treh podžupanov, (poklicnega) Gregorja Periča (SMC), Valdija Morata (SD) in Feliceja Žiže (italijanska narodna skupnost).

Svetniki so imenovali tudi desetčlanski nadzorni odbor občine, v katerem sedi po en predstavnik vsake stranke in liste iz občinskega sveta. Zataknilo se je pri potrjevanju nadzornega sveta javnega podjetja Komunala, a nazadnje je bil tudi ta izglasovan. Kolenc je v nadzorni svet Komunale predlagal Romana Višnjevca, Vojka Ludvika (Oljka) in Dušana Moljka, znanega člana SD. “V nadzornem svetu tega javnega podjetja je bil v prejšnjih mandatih vselej predstavnik opozicije,” je bil kritičen Vlado Marić (Desus). V Desusu, IJN, SDS ter Listi Izolani so opozorili, da je v zadnjih štirih letih Moljk sedel na dveh stolih; bil je član nadzornega sveta Komunale in družbenik podjetja, ki je posredno sodelovalo z občino. Manca Vadnjal (IJN) je poudarila, da ne gre za neutemeljene očitke, ampak da je to ugotovil tudi nekdanji nadzorni odbor občine. In napovedala obstrukcijo glasovanja o tej točki.

Čeprav je dvorano zapustila celotna opozicija (Desus, IJN, SDS, Lista Izolani), skupaj šteje le deset svetnikov, kar je premalo, da bi vplivali na rezultat glasovanja. Preostalih 13 svetnikov je v klopeh namreč potrdilo županov predlog.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano