Oba postojnska hotela in kompleks Kazarje prodali na dražbi

Današnja dražba postojnskih nepremičnin Epica v stečaju je bila v nasprotju s pričakovanji uspešna. Stečajni upravitelj je namreč prodal oba postojnska hotela, Sport in Kras, pa tudi celoten kompleks Kazarje, ki obsega poslovno-hotelski objekt Epicenter in dve večji skladiščni stavbi.

Kazarje Foto: Veronika Rupnik Ženko
Kazarje Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Oba hotela je, kot nam je uspelo izvedeti, kupilo uspešno divaško družinsko podjetje Malovec, ki ima v Divača dva hotela in je v nakupu postojnski hotelov videlo dobro poslovno priložnost. Nov lastnik kompleksa Kazarje uradno še ni znan, je pa po naših neuradnih informacijah povezan z aktualnimi najemniki dejavnosti ilirkobistriškega prevoznika TIB Transport v stečaju.

Stečajni upravitelj Epica Dušan Taljat je bil z izidom dražbe zadovoljen, saj niti sam ni pričakoval, da bo prodan tudi celoten kompleks Kazarje, medtem ko je v zadnjem obdobju za hotela nekaj zanimanja med potencilanimi interesenti bilo.

Vse nepremičnine so bile sicer v stečajnem postopku naprodaj že dlje časa. Njihove tokratne izklicne cene so bile zato zelo nizke. Stečajni upravitelj je hotel Sport prodal za slabih 700.000 evrov, hotel Kras, za katerega so se na dražbi potegovali trije interesenti, za dobrih 850.000 evrov, kompleks Kazarje pa za slabih 1,5 milijona evrov. Cene so bile za okrog polovico nižje od likvidacijskih cen. VRŽ


Najbolj brano