Ob županji so dobili še podžupanjo

Občina Hrpelje-Kozina dobiva žensko vodstvo, občinska uprava pa moško.

Irena Stropnik (na fotografiji  prva z leve) bo kot podžupanja desna roka hrpeljsko-kozinske županje  Saše Likavec Svetelšek (druga z leve).
 Foto: Lea Kalc Furlanič
Irena Stropnik (na fotografiji prva z leve) bo kot podžupanja desna roka hrpeljsko-kozinske županje Saše Likavec Svetelšek (druga z leve).  Foto: Lea Kalc Furlanič

HRPELJE, KOZINA > Potem ko so pretekli teden v občini Hrpelje-Kozina imenovali občinske odbore in komisije, je županja Saša Likavec Svetelšek imenovala še svojo desno roko oziroma podžupanjo.

To je postala Irena Stropnik s Kozine. Funkcijo bo opravljala nepoklicno, so sporočili z občine. Stropnikova bo imela v občini kar nekaj funkcij. Na listi SD je bila izvoljena za občinsko svetnico, občinski svet pa jo je prejšnji teden imenoval tudi za predsednico odbora za proračun in finance.

“Če bi se v prihodnosti pokazala potreba po profesionalni podžupanji, bomo takrat razmišljali, kako in kaj. Področje, na katerem bo podžupanja delovala, so predvsem družbene dejavnosti in finančno poslovanje krajevnih skupnosti,” so pojasnili na občini.

Županja je imenovala tudi Andreja Bolčiča za vršilca dolžnosti direktorja občinske uprave. Občina pa je že objavila razpis za polni mandat za to delovno mesto, ki ga je pred izvolitvijo dva mandata zasedala prav Likavec Svetelškova. LKF


Najbolj brano