O ženskah za dan žena

Kosovelov dom, ki ga že dobri dve leti vodi ženska roka, pripravlja ob dnevu žena vrsto prireditev, na katerih bodo glavne protagonistke ženske.

Vesna Čadež: Med oboki Foto: Vesna Čadež
Vesna Čadež: Med oboki Foto: Vesna Čadež

SEŽANA > Sklop prireditev, posvečenih mednarodnemu dnevu žena, so v Kosovelovem domu začeli že v sredo, ko so predvajali z oskarjem nagrajeni film Ida. Danes in v nedeljo pa bodo vrteli še Fantovska leta, ki je prejel oskarja za najboljšo igralko v stranski vlogi. Filmsko praznovanje 8. marca bodo zaokrožili v nedeljo ob 17. uri z dokumentarnim filmom Kaj pa Mojca, ki govori o priljubljenih, pa tudi manj znanih ženskih vlogah v zgodovini slovenskega filma.

Ženski bosta tudi glavni protagonistki obeh marčevskih razstav Kosovelovega doma. V Veliki galeriji Ivana Varla bodo drevi ob 19. uri odprli razstavo del akademske slikarke Vesne ČadežMesto, Kras in Kosovel. Avtorica se posveča številnim umetnostnim zvrstem, v slikarstvu pa predvsem upodabljanju stičišča med urbanim prostorom in naravo. V Mali galeriji Mira Kranjca pa se bo v torek ob 19. uri predstavila fotografinja in slikarka Dajana Čok iz Divače, že več kot dve desetletji dejavna članica Fotokluba Žarek Sežana in likovne sekcije Zlati žarek, ki deluje v okviru kluba. Tokratno slikarsko razstavo je naslovila Barvni utrinki.

MUZ


Najbolj brano