Nima kej bt

To je geslo letošnjega, že 20. Mladifesta. Rojstni dan in odprtje festivala sta minila v duhu domačih ustvarjalcev in smeha. Obeta se mesec glasbe, kulture, športa in zabave.

Aleksander Jovetić je navdušil s svojim nastopom
 Foto: Petra Mezinec
Aleksander Jovetić je navdušil s svojim nastopom  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Dijaki in študentje, ki so danes gonilo festivala, so z Mladifestom odraščali. “Super je, v Sežano prihaja nekaj dogajanja,” je bilo slišati obiskovalce. Rojstnodnevno zabavo bi lahko poimenovali tudi domačini za domačine. Na njej se je poleg plesalca Iva Dermana in violinista Aleksandra Jovetića, skupaj s skupino Maestro Sista'z predstavila tudi Maja Pajden. “Zato ker imamo tudi mi talente in kaj pokazati,” o razlogih za nekoliko drugačno otvoritveno slovesnost pove Žan Papič, vodja dogodka.

Za smeh so poskrbeli člani improvizacijskega gledališča Iglu Teatra iz Ljubljane.

Čeprav je Mladifest najprej po imenu, nato pa še kilometrini mlad, pa so njem dobrodošli prav vsi. Program bo bogat navkljub vedno nižjim proračunom za izvedbo, obljublja Martin Jogan, predsednik sežanskih študentov. “Tu je pač tu za te soude,” se posmeje. Ni naključje torej, da so dijakinje sežanske srednje šole ravno s tem sloganom zmagale na natečaju.

Mogoče so tudi leta suhih krav kriva, da se sežanske ustanove, društva in institucije vse bolj povezujejo, nenazadnje se pod Mladifest poleg Kluba študentov Sežana podpisujeta še Mladinski center Podlaga in Kosovelov dom.

Vikend se je nadaljeval v soboto z večerom elektronske glasbe Pulverieri in zaključil s predstavo Češpe na figi gledališke skupine KD Brce. Pestro bo tudi danes. Poleg otroškega programa in delavnice slikanja s kano, se lahko udeležite še koncerta in predstave v enem. Nastopila bosta Rok Kosec in Goran Završnik, rock pripovedovalski duet.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano