Ni kupil Lidl, a morda bo tam vseeno Lidl

Iirskobistriški občini je na tretji javni dražbi vendarle uspelo prodati nekdanji vrtec v Trnovem in propadajočo stavbo nekdanje AMD s pripadajočimi zemljišči. Kdo je kupec, pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Vrtec v Trnovem in zemljišče okrog njega ima novega kupca. 
kdo je to, za zdaj ostaja še skrivnost. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Vrtec v Trnovem in zemljišče okrog njega ima novega kupca. kdo je to, za zdaj ostaja še skrivnost. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Občina Ilirska Bistrica je obe stavbi in zemljišča prodala edinemu ponudniku po izklicni ceni 580.605 evrov. Naprodaj je bila montažna stavba nekdanjega vrtca, ki zadnje leto od selitve otrok v novi vrtec sameva, vključno s 7440 kvadratnimi metri zemljišča, po izklicni ceni 532.197 evrov. To je občina prodajala v paketu skupaj s stavbo sedeža nekdanjega Avtomoto društva s 1216 kvadratnimi metri zemljišča, za katero so pričakovali najmanj 48.407 evrov.

“Podjetje Lidl ni kupec navedenih nepremičnin,” so nam v skopem odgovoru sporočili iz Lidla, ki je do sedaj po neuradnih informacijah veljal za edinega interesenta za nakup omenjenih nepremičnin.

Po mnenju neuradnih, toda zanesljivih virov, naj bi bilo kupec podjetje, ki se ukvarja z nepremičninskimi posli in naj bi ta zemljišča kasneje prodalo Lidlu. Za katero podjetje gre, za zdaj ostaja še skrivnost.

KKV


Najbolj brano