Nepozaben teden za otroke

Delavnice, pesmi, gledališke in ostale igre ter celo obisk Premskega gradu ter obilica drugih aktivnosti je na letošnji Oratorij prijavljenim otrokom pričarala nepozaben teden. Oratorij so pripravili v ilirskobistriškem župnišču v zadnjih avgustovskih dneh.

Oratorij v Ilirski Bistrici je letos privabil 108 otrok.
Oratorij v Ilirski Bistrici je letos privabil 108 otrok. 

ILIRSKA BISTRICA > 108 otrok med petim in dvanajstim letom starosti se je v tednu med 22. in 28. avgustom v župnišču v Ilirski Bistrici udeležilo Oratorija. Za aktivnosti je poskrbelo 48 animatorjev, ki so že v začetku poletnih počitnic začeli pripravljati vse potrebno, da bi bil teden za vse nepozaben.

In je tudi bil. Skupina animatorjev je za otroke pripravila gledališko igro na temo Ostržka, ki jih je spremljal ves teden. Kot vsako leto so tudi letos imeli delavnice, velike igre, prepevali so razne pesmi in se naučili nekaj novih bansov.

Otrokom so pripravili tudi prav posebno presenečenje, saj so jih popeljali na Premski grad, kjer so prisluhnili pravljici o kraljični na zrnu graha ter po vasi iskali izgubljeni grah, izdelovali krone in rože iz krep papirja ter si ogledali notranjost gradu.

Oratorij pa so zaključili s sodelovanjem pri nedeljski maši v bistriški cerkvi sv. Petra. MJ


Najbolj brano