Nastaja najdaljši mozaik

To be together - to je naslov projekta, ki povezuje šolarje iz sežanske osnovne šole in njihove vrstnike iz Vele Luke na Korčuli, skupaj pa bodo sodelovali v projektu najdaljšega mozaika na svetu.

Tako je kipar Ante Marinović kraške šolarje uvajal v tehniko 
mozaika. Foto: Nuša Lederer Pangos
Tako je kipar Ante Marinović kraške šolarje uvajal v tehniko mozaika. Foto: Nuša Lederer Pangos

SEŽANA > Šoli je pred časom povezal nekdanji sežanski župan Miroslav Klun, mozaik pa nastaja pod vodstvom priznanega hrvaškega kiparja Anteja Marinovića.

“V začetku so učenci iz kamnitih, lesenih in keramičnih koščkov ustvarili vsak svoj manjši mozaik. Cilj projekta je druženje, gradnja novih prijateljstev in nenazadnje tudi medsebojno razumevanje,” pravi mentorica sežanskih šolarjev Nuša Lederer Pangos.

“V obeh osnovnih šolah bomo iz nastalih mozaikov sestavili dve večji skupinski mešani mozaični sliki. Vsako skupinsko delo bo sestavljeno iz enakega števila mozaikov iz obeh šol,” dodaja druga mentorica, Ljubica Benčič.

Mozaika bosta trajno krasila obe šoli in zaznamovala njuno prijateljstvo. V sklopu sestavljanja najdaljšega mozaika na svetu bodo učenci belemu korčulanskemu kamnu dodali avtohtone kraške kamnine. MUZ


Najbolj brano