Narodnjake poslušajo vse generacije

V okviru narodno zabavne glasbene prireditve Melodije na Krasu so v amfiteatru Kosovelovega doma nastopili ansambli Ano ur'co al' pej dvej, Domači zvoki, Modri val, Štajerskih 7 in pevec Alfi Nipič

Alfi Nipič je kljub 50-letnemu glasbenemu stažu dokazal, da še ni  za v pokoj Foto: Bogdan Macarol
Alfi Nipič je kljub 50-letnemu glasbenemu stažu dokazal, da še ni za v pokoj Foto: Bogdan Macarol

SEŽANA > Letošnji sežanski občinski praznik je po glasbeni plati poskrbel za vse okuse. Narodna zabavna glasbe, ki je zadnja leta dobila mnogo pristašev tudi med mlajšimi, je bila deležna celo samostojne prireditve. “Melodije na Krasu smo izpeljali v Kosovelovem domu skupaj z Radiom Koper. Izbor nastopajočih je opravila Smilja Baranja,” je povedal David di Davide v imenu organizatorjev.

Amfiteater Kosovelovega doma je bil ob znatni ohladitvi sicer deležen skromnejšega obiska, navzoči ljubitelji unikatne slovenske glasbe, katere začetniki so bili Avseniki že od leta 1952 dalje, pa so prišli na svoj račun. Oder so si najprej delili tržaški ansambel Ano ur'co al' pej dvej, prav tako zamejstvi ansambel Domači zvoki ter koprski Modri val.

V drugem delu so dlani še bolj ogreli Alfi Nipič, ki je nastopal z Avseniki 19 let, zanje je napisal tudi 42 pesmi, letos pa šteje 50 let glasbenega udejstvovanja, kar bo obeležil 10. oktobra, ko bo jubilejno spet nastopil v Kopru.

Štajerskih 7 je ansambel, ki je na glasbeni sceni že 29 let, v tem času so si pridobili ugled tudi z mnogimi festivalskimi zmagami. Da je bila primorsko-štajerska naveza tudi tokrat uspešna, so dokazali že s prvimi akordi, ko so s profesionalnim igranjem nastopili kot zadnji z obetom, da se dogodek naslednje leto z drugimi skupinami spet ponovi.

Celotnemu koncertu, ki so ga z recitacijo in otroškimi igricami obogatili še učenci Osnovne šole Sežana, vodila pa ga je Smilja Baranja, bo mogoče ponovno prisluhniti v ponedeljek, 15. septembra, ob 21. uri, v oddaji Radia Koper Gremo plesat.

BOGDAN MACAROL


Najbolj brano