Največ služb v orodjarskih in turističnih podjetjih

Iztržek zaposlitvenega sejma za področje gostinstva in turizma, ki je bil namenjen iskalcem zaposlitve z območja uradov za delo Postojna, Ilirska Bistrica in Sežana, je približno 50 delovnih mest pri osmih delodajalcih. Na tem območju so poleg redkih večjih družb najboljši zaposlovalci prav manjša turistična in gostinska podjetja, še posebej pa orodjarska.

Na zaposlitvenem sejmu je največ kandidatov čakalo v vrsti 
pred pisarno, kjer so razgovori potekali s predstavnico 
podjetja Postojnska jama, ki bo letos zaposlovalo  več kot 
običajno zaradi odprtja prenovljenega hotela Jama.  Foto: Veronika Rupnik Ženko
Na zaposlitvenem sejmu je največ kandidatov čakalo v vrsti pred pisarno, kjer so razgovori potekali s predstavnico podjetja Postojnska jama, ki bo letos zaposlovalo več kot običajno zaradi odprtja prenovljenega hotela Jama.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > “Želimo si, da bi takšen mini zaposlitveni sejem postal tradicionalen. Po lanskem je prišlo do 60 zaposlitev, letos jih pričakujemo najmanj 50. Z delodajalci smo se dogovorili, da aprila ali maja tudi preverimo, ali je do njih resnično prišlo. Večinoma gre sicer za sezonske zaposlitve za določen čas, a vsako leto ima tudi svoje specifike. Letos pričakujemo veliko od Postojnske jame, ker se odpira prenovljen hotel. Računamo, da bodo kakšne zaposlitve tudi za dlje časa, ne samo sezonskega značaja,” pravi Milenka Simšič, vodja uradov za delo Postojna, Ilirska Bistrica in Sežana pri koprski območni službi Zavoda RS za zaposlovanje.

Orodjarje iščejo

Kot dobre delodajalce na območju vseh treh uradov Simšičeva sicer izpostavlja tudi orodjarska podjetja. “Ta podjetja imajo potrebe, res pa je, da jim vedno ne moremo zagotoviti kadra, ki ga potrebujejo. Zato poleg sejmov organiziramo tudi program usposabljanja.”

Po podatkih zavoda se je v zadnjem obdobju na območju teh uradov največ brezposelnih zaposlilo v podjetjih Pivka perutninarstvo, Postojnska jama, elektro podjetju I B 7 iz Ilirske Bistrice ter različnih kadrovskih agencijah.

Med brezposelne pa jih je zaradi odpovedi delovnega razmerja iz poslovnih razlogov ali zaradi stečajev največ prišlo iz dveh Javorjevih hčerinskih družb, Javor Vezane plošče in Javor Lamelirani program, čemur gre pripisati tudi lansko povečanje števila brezposelnih v pivški občini. Precej odpovedi je bilo tudi v Cimosu in Slovenskih železnicah.

Brezposelnost pada, a zelo počasi

V ostalih občinah, ki jih pokrivajo trije uradi, se je število brezposelnih najbolj zmanjšalo v Ilirski Bistrici. “A to ne pomeni, da je tam veliko število delovnih mest, pač pa se Bistričani vozijo na delo drugam,” pravi Nevenka Bandelj, direktorica koprske območne službe zavoda. Po njenih besedah se je, tako kot v državi, tudi na tem območju število brezposelnih začelo zmanjševati leta 2014. “Želeli bi si, da hitreje, a se žal okrevanje gospodarstva ne pozna tako hitro.” Pri iskanju zaposlitve so bili uspešnejši mlajši in tisti, ki so bili na zavodu prijavljeni krajši čas, medtem ko dolgotrajno brezposelne v večji meri vključujejo v javna dela.

Januarja se je brezposelnost vnovič nekoliko povečala, kar pa gre pripisati zaključku sezonskih zaposlitev v gradbeništvu in gostinstvu. “Vendar so se te osebe večinoma dogovorile z delodajalci, da se bodo ob začetku sezone ponovno zaposlile pri njih,” pravi Simšičeva.

Dela v Pivki jami, Matavunu, Lipici

Tudi delodajalci iz gostinstva in turizma so potrdili, da imajo kandidati, ki so že delali pri njih, prednost. “Vsako leto zaposlimo vsaj 50 do 60 odstotkov istih oseb, ki so bile pri nas že prejšnja leta in v vmesnem času niso dobile stalne službe,” pravi Peter Kranjec, direktor podjetja Venus Trade, ki upravlja turistično naselje Pivka jama. Tam sezonsko vsako leto zaposlijo še deset do 12 oseb.

V gostinsko-turističnem podjetju Skupina Mahnič iz Matavuna pa iščejo pet sezonskih sodelavcev za dopolnitev stalne ekipe. “Dober sezonski kandidat, ki se izkaže pri šestmesečnem delu, lahko računa tudi na kasnejšo zaposlitev,” pravi direktor Drago Kreš in opozarja, da v tej panogi ni veliko dobre izbire. “Ko pri delu prepoznamo, da je nekdo dober, naredimo vse, da ga zadržimo.”

Da primernih kandidatov ni tako lahko najti, sploh ker zahtevajo aktivno znanje vsaj dveh tujih jezikov, je povedala tudi Marjana Brne iz Kobilarne Lipica, kjer bodo letos od aprila do oktobra zaposlili šest vodnikov. Najtežje dobijo kandidate z znanjem francoščine ali določene jezikovne kombinacije. Zaposlitveni sejem je tudi zanje zato način, da dobijo čim širši nabor potencialnih kandidatov.

Po podatkih zavoda za zaposlovanje je bilo na območju uradov za delo v Postojni, Ilirski Bistrici in Sežani lani največ prostih delovnih mest za voznike težkih tovornjakov in vlačilcev, delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, zidarje, natakarje, kuharje in prodajalce.

S sejmom do službe

Med stotimi vabljenimi iskalci zaposlitve, ki so se sejma udeležili zaradi zanimanja ter ustreznih znanj in izkušenj, med njimi pa so prevladovali mlajši iskalci, je bil tudi Saša Žura, po poklicu kuhar. Po več zaposlitvah za določen čas si želi priti do stalnejše zaposlitve, ki pa jo je v gostinstvu težko dobiti. “Na sejmu sem prvič in upam, da tudi zadnjič. Občutki so pozitivni, saj je prisotnih več podjetij,” je dejal med čakanjem na enega od razgovorov in dodal, da je prednost sejma prav v tem, da se lahko osebno predstavi več delodajalcem.

Drug sogovornik, ki je želel ostati neimenovan, pa je pred leti že delal kot jamski vodnik v Škocjanskih jamah. Ker je izgubil zaposlitev v svoji stroki, se je odločil, da glede na izkušnje in znanje tujih jezikov ponovno poskusi srečo.

VERONIKA R. ŽENKO


Najbolj brano