Najraje imajo humorne knjige

Varovanci bistriške enote VDC Koper, ki so od septembra poslušali in obnavljali vsebine knjig, so bili včeraj nagrajeni z bralnimi priznanji. Zaključil se je namreč letošnji projekt Beremo s knjižničarko, ki ga že peto leto zapored pripravlja bistriška knjižnica Makse Samsa.

Po prebranih knjigah dobijo  varovanci VDC še bralna priznanja. Foto: Tina M. Valenčič
Po prebranih knjigah dobijo varovanci VDC še bralna priznanja. Foto: Tina M. Valenčič

ILIRSKA BISTRICA > Tako strokovni delavci kot varovanci bistriške enote Varstveno delovnega centra Koper pogosto sodelujejo z bistriško knjižnico Makse Samsa. Med številnimi projekti se varovanci VDC že peto leto zapored vključujejo tudi v projekt Beremo s knjižničarko, ki se začne že septembra. Knjižničarka Vlasta Kirn varovancem v prostorih bistriškega VDC iz tedna v teden prebira knjigo po poglavjih in zgodbah, ki jo varovanci izberejo sami.

In kot so povedali v knjižnici, si najraje izberejo knjigo s humorno vsebino, pritegnejo pa jih tudi pripovedi o ljudskih običajih, novele in črtice slovenskih klasikov.

Ob junijskem zaključku bralne značke priredijo - tako kot včeraj v prostorih VDC - zaključni kviz, na katerem varovanci radi odgovarjajo na vprašanja o prebranih knjigah. Po koncu pa v roke dobijo tudi bralna priznanja. TMV


Najbolj brano