Najbolj jih je navdušilo skakanje po Prevčevo

Več kot 600 malčkov iz štirih kraških občin je te dni zaključilo vadbeno leto z društvom Poskokec. Na včerajšnjem zaključnem dogodku, Poskokčevem dnevu, pa so se jim v sežanskem športnem parku pridružili še drugi.

Najzanimivejša točka letošnjega Poskokčevega dne je bila 
“mini Planica”. No, poleteti je uspelo le malokomu, pogum pa 
so le pokazali.  Foto: Marica Uršič Zupan
Najzanimivejša točka letošnjega Poskokčevega dne je bila “mini Planica”. No, poleteti je uspelo le malokomu, pogum pa so le pokazali.  Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > “Ti skoki so super!” so včeraj popoldne navdušeno pripovedovali otroci, ko so preskusili “mini Planico” in tako za nekaj minut postali Peter Prevc. Mini Planica je bila novost letošnjega Poskokčevega dne, dogodka, ki ga ob koncu šolskega leta pripravlja sežansko športno društvo Poskokec.

Otroci so se preskusili še v številnih drugih gibalnih dejavnostih, od skakanja po napihljivem gradu do hoje po vrvi in vožnje gokartov. Zvečer je vse čakal še kos torte.

Poskokec je tako v svojem slogu zaključil leto, v katerem so v redne gibalne dejavnosti vključili več kot 600 otrok iz divaške, komenske in sežanske občine. “Aktivnosti smo izvajali v Divači, Senožečah, Lokvi, Sežani, Dutovljah, Tomaju in Štanjelu. Naš glavni program je gibalna abeceda za otroke od dveh do šestih let, izpeljali pa smo tudi tečaj plavanja, tečaj rolanja, izlet v Atlantis, imeli smo tudi gibalne vaje otrok skupaj s starši,” je povedal strokovni vodja programov Marko Meden.

Nadaljevali so tudi z lani začetim programom Zares dobro, v katerega vključujejo osnovnošolce in dijake in vanj v tem šolskem letu pritegnili že sto šolarjev.

Za vse skrbi že pravcata armada vaditeljev: “Približno 50 jih je, večinoma so študentje ali diplomanti fakultete za šport ali pedagoške fakultete,” pravi Meden, ob predsedniku društva Marku Mugoši glavna gonilna sila Poskokca. MUZ


Najbolj brano