Nagradili humanost

“Ni važno, koliko imamo, ampak kaj imamo in kako znamo to izkoristiti,” je dejal sežanski župan Davorin Terčon na sinočnji slavnostni seji, na kateri je podelil tudi letošnja občinska priznanja.

V imenu TD Dutovlje je priznanje prejel Branko Kjuder, v imenu Karitas prostovoljke in predsednik Kraške dekanijske Karitas Tomaž Kodrič,  v imenu Stanislave Knez Milojković pa Stjepan Selak   Foto: Petra Mezinec
V imenu TD Dutovlje je priznanje prejel Branko Kjuder, v imenu Karitas prostovoljke in predsednik Kraške dekanijske Karitas Tomaž Kodrič, v imenu Stanislave Knez Milojković pa Stjepan Selak  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Med pridobitvami zadnjega leta je župan naštel obnovo Trga 28. avgusta in Trga neodvisnosti, širokopasovno omrežje, Živi muzej Krasa in vodovod na Vrhe. Poudaril je, da občina stremi k enakomernemu razvoju mesta in vasi.

Najvišje občinsko priznanje, nagrado Občine Sežane, so letos skupaj prejele tri medžupnijske Karitas - Sežana, Dutovlje in Lokev, ki nesebično pomagajo številnim ljudem v stiski s hrano in življenjskimi potrebščinami, pa tudi lepo besedo in duhovno oporo.

Priznanje občine je prejelo Turistično društvo Kras iz Dutovelj, ki je večletnim delom in vpetostjo v okolje dodobra prevetrilo dogajanje v Dutovljah.

S plaketo Srečka Kosovela pa so nagradili Stanislavo Knez Milojković-Caca za vrhunske dosežke na področju likovne umetnosti. Umetnica je razstavljala po vsem svetu in ime Krasa, kamor se je preselila leta 1985, ponesla daleč čez slovenske meje.

Slavnost v Kosovelovem domu je povezoval Boštjan Romih, zaplesali pa plesalci Maestra. PEM


Najbolj brano