Nagrade za častnega občana niso podelili

Na slavnostni seji Občine Komen je župan Marko Bandelli včeraj podelil nagrade in priznanja, imenovanja častni občan arhitektu Maksimilianu Fabianiju pa ne, ker se pranečakinja Anja Fabiani seje ni udeležila.

Prejemniki občinskih nagrad in priznanj na včerajšnji slavnostni seji v Komnu
Prejemniki občinskih nagrad in priznanj na včerajšnji slavnostni seji v Komnu 

ŠTANJEL > Na seji so sicer podelili občinska priznanja trem posameznikom in društvu: direktorju zadruge Vinakras Marjanu Colji za njegovo prizadevanje za ohranitev zaščite terana in za obnovo zadružnih vinogradov v občini, Ivanu Žvoklju iz Hruševice pa za razvoj vasi. V svojem življenju je bil gonilna sila pri številnih projektih, a sam skromno priznava: “Brez skupnega truda to ne bi bilo mogoče.”

Priznanje je prejelo Kulturno, umetniško in turistično društvo Kraški slavček Kobjeglava Tupelče, ki so ga vaščani ponovno ustanovili leta 2006. Kljub različnim dogodkom, projektom in srečanjem, ki so jih v tem času organizirali, pa je najpomembnejše to, da člani društva skrbijo za dobro voljo v vasi.

Župan Marko Bandelli je posebni, županovi priznanji podelil podjetju Biovis za pomemben doprinos k gospodarstvu občine ter vinarju in vinogradniku Branku Čotarju, ki prideluje vrhunska ekološka vina.

Najvišjega priznanja, posthumne nagrade časni občan arhitektu Maksimilianu Fabianiju pa niso podelili, saj se njegova pranečakinja Anja Fabiani, ki bi morala nagrado prevzeti, slavnostne seje ni udeležila. Kot razlog je navedla, da se je v zadnjem času v medijih pojavljalo zelo enostransko razumevanje življenja arhitekta, pri čemer noče sodelovati.

Prav napovedano imenovanje Fabianija za častnega občana je bilo razlog za drug dogodek, ki je bil istočasno v Štanjelu. Nasprotniki imenovanja Fabianija za častnega občana so namreč v znak nestrinjanja položili cvetje in vence pred spomenik žrtvam fašizma v Štanjelu.

PEM


Najbolj brano