Nagrade Kjudrovi, Verču in Kavčiču

Letošnja slavnostna seja ob občinskem prazniku bo drevi v prenovljeni štanjelski dvorani. Podelili bodo nagrade najbolj zaslužnim v občini z različnih področij: kulture, kmetijstva in gospodarstva.

Sergej Verč Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sergej Verč Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOMEN > Zlati grb bosta danes prejela Minu Kjuder in posthumno Sergej Verč. Predlagala ju je vaška skupnost Gabrovica - Coljava, saj sta z delovanjem v gledališki skupini Brce močno zaznamovala življenje v vasi. “Minu Kjuder in Sergej Verč sta med gostovanji po Sloveniji in tujini skupaj z igralci gledališke skupine Brce prepoznavnost Krasa ponesla tudi izven meja. S pestrim repertoarjem sta kljub pomanjkanju sredstev in delu v neprimernih razmerah kvaliteto igranja in predstav pripeljala na raven, ki ne zaostaja za marsikatero poklicno uprizoritvijo,” so zapisali predlagatelji.

Drugi nagrajenec je dr. Vojko Kavčič, ki bo iz rok župana prejel občinsko priznanje za dosežene uspehe v krajšem časovnem obdobju. Priznanje je prejel zaradi svojega dela na področju psihologije, ukvarja se s pozornostjo, delovnim spominom, prostorsko navigacijo in kognitivnim treningom. Čeprav živi v Združenih državah Amerike, se redno vrača v domači Komen, kjer je imel tudi nekaj predavanj o premagovanju težav v starosti.

Praznovanje občinskega praznika se bo nadaljevalo jutri, tokrat že drugič pod imenom Gušt in žluk. Začelo se bo ob 17. uri z odprtjem tržnice domačih dobrot. V ospredje so tokrat postavili njoke na sto in en način. Kolesarji se bodo odpravili na kolesarjenje po komenskem Krasu. Ob 20. uri bo s stand up nastopom občane nasmejal Matjaž Javšnik, od 21. dalje pa bodo občinstvo zabavali Pop Design in Anka Boys.

Letos bodo podelili tudi županova priznanja. Prvega bo prejel Dušan Rebula, vinar z vrhunskimi dosežki, ki neutrudno sodeluje pri promocije občine. Drugo priznanje pa si je prislužilo komensko podjetje Rigo za mednarodno dejavnost in dobrodelnost.

Po slovesnosti se bo dogajanje preselilo na štanjelski grad, kjer bo gostinec Simo Komel z ekipo tudi uradno odprl restavracijo.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano