Na mostu ne bo več puščalo

V teh dneh občina Sežana zaključuje z obnovo mostu oziroma povezovalnega hodnika med svojo staro stavbo (vilo Scaramanga) in stavbo, v kateri je tudi upravna enota.

Povezovalni most med staro in novo stavbo občine so 
temeljito obnovili.  Foto: Helena Race
Povezovalni most med staro in novo stavbo občine so temeljito obnovili.  Foto: Helena Race

SEŽANA > Povezovalni most med stavbama je potreboval obnovo, ker je zamakal, odpadal je tudi omet. Zato so mu naredili novo izolacijo in fasado, namestili nove instalacije in zamenjali okna. Za to je občina odštela 39.900 evrov.

Most povezuje dve občinski stavbi, staro vilo Scaramanga oziroma Mirasasso, v kateri so poleg kabineta župana, oddelka za proračun in finance ter oddelka za splošne zadeve še mala sejna dvorana, sprejemna pisarna, Tic, Območna regionalna agencija in Medobčinsko društvo invalidov. V novi stavbi pa v drugem nadstropju domuje občinska uprava (oddelek za gospodarske in družbene dejavnosti, oddelek za okolje, prostor in komunalno infrastrukturo), pritličje in prvo nadstropje pa uporablja upravna enota. Te prostore ima država v skladu z zakonom v brezplačnem najemu, pojasnjujejo v sežanski občinski upravi.

Na križišču pri občini (iz smeri sejmišča) pa v teh dneh zaključujejo urejanje zavijalnega pasu za vključevanje na Partizansko cesto, kar bo stalo 24.600 evrov. HR


Najbolj brano