Na lipiškem hipodromu pričakujejo več kot 50 tekmovalcev

Ta konec tedna bo Kobilarna Lipica gostila mednarodno kvalifikacijsko tekmovanje za svetovni pokal v dresurnem jahanju. Na lipiškem hipodromu pričakujejo več kot 50 tekmovalcev iz 18 držav z več kot 80 konji.

Ta konec tedna bo Kobilarna Lipica gostila mednarodno 
kvalifikacijsko tekmovanje za svetovni pokal v dresurnem 
jahanju. Foto: Leo Caharija
Ta konec tedna bo Kobilarna Lipica gostila mednarodno kvalifikacijsko tekmovanje za svetovni pokal v dresurnem jahanju. Foto: Leo Caharija

LIPICA > V velikem finalu, ki bo v nedeljo popoldne, bo nastopila tudi lipiška zmagovalka leta 2012, Švicarka s slovenskim priimkom Marcela Krinke - Susmelj, in zmagovalka leta 2013 Jelena Sidnjeva iz Rusije.

V petek, 22. maja, se bo v Kobilarni Lipica začel tradicionalni mednarodni turnir v dresurnem jahanju. V treh tekmovalnih dneh bo nastopilo več kot 50 tekmovalcev z več kot 80 konji iz Avstrije, Bolgarije, Tajvana, Češke, Francije, Velike Britanije, Grčije, Madžarske, Italije, Srbije, Hrvaške, Estonije, Poljske, Rusije, Švice in Ukrajine.

Vrhunec tekmovanja na lipiškem hipodromu bo v nedeljo popoldne, ko se bodo najboljši pomerili v prostem programu z glasbo nivoja grand prix in se potegovali za točke svetovnega pokala v dresurnem jahanju.

Slovenijo bo zastopala tekmovalka Polona Kalan, ki bo s konjem Elton nastopila v tako imenovani mali turi tekmovanja.

Ob nakupu vstopnice za voden ogled kobilarne si bodo lahko obiskovalci Lipice od 22. do 24. maja brezplačno ogledali mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju.

STA


Najbolj brano