Na avtocesti pri Kozini več tovornjakov

Včeraj je v Italiji začela veljati prepoved vožnje za tovornjake, težje od 7,5 tone mimo Bazovice in naprej proti mejnemu prehodu Pesek. Težke tovornjake Italijani pošiljajo na avtocesto proti Škofijam ali Fernetičem.

Tovorni promet na vstopu in izstopu z avtoceste na Kozini  je bil včeraj precej povečan.
Tovorni promet na vstopu in izstopu z avtoceste na Kozini je bil včeraj precej povečan. 

KOZINA > S tem je Italija razbremenila tovornega prometa tudi Krvavi Potok in spremenila prometne tokove na naši strani meje. Tovornjaki, ki želijo s Fernetičev nadaljevati pot proti Starodu, morajo zdaj po avtocesti do Kozine in jo tam zapustiti. Tako so jih na cestninski blagajni Darsa na Kozini več opazili že v minulih dneh, ko so table ob cesti že sporočale nov režim. “Na izvozu iz smeri Ljubljane na Kozini je v povprečju v teh dneh med 6. in 22. uro 400 'nevinjetnih' vozil. To je od 150 do 200 več kot prej,” je povedal Marjan Koler z Darsa.

Kljub temu, da se je promet podvojil, pri izstopu z avtoceste na Kozini v teh dneh ni bilo zastojev. Niti ni bilo - za zdaj - težav pri vstopu nanjo, česar so se domačini najbolj bali. Uvoz na avtocesto je namreč le eden, skupen za tovornjake in avtomobile.

Nov prometni režim, ki ga je uvedla Italija, v Krvavem Potoku pozdravljajo, Kozine in drugih krajev ob cesti proti Starodu pa ni razbremenil. “Vse je kot prej, saj tovornjaki še naprej vozijo skozi Kozino, na avtocesto pa zavijejo šele na krožišču pri Admiralu. Rešitev bi bila, da bi jim prepovedali pot čez Starod ali uvedli plačilo cestnine na cesti med Starodom in Kozino. Saj je enako obremenjena kot avtocesta,” meni predsednik KS Kozina Vladislav Krebelj. HR


Najbolj brano