Most, ki povezuje vasi, je spet trden

Ob bistriškem občinskem prazniku so v Zarečju odprli obnovljen most, ki vas povezuje z vasjo Dobropolje. Novo podobo ima tudi zareška, doslej še zadnja makadamska ulica.

Ob odprtju prenovljenega mostu v Zarečju so trak rezali (z 
leve):  Denis Rolih, Peter Štavar in Tonjo Janežič.  Foto: Vir: Ks Rečica
Ob odprtju prenovljenega mostu v Zarečju so trak rezali (z leve): Denis Rolih, Peter Štavar in Tonjo Janežič.  Foto: Vir: Ks Rečica

ZAREČJE > Temelje in vozno površino mostu na glavni povezovalni poljski poti med vasema Dobropolje in Zarečje so dodobra načeli lansko neurje in poplave. “Ker je most na poti, ki predstavlja ključno povezavo in dostop do kmetijskih površin, smo se krajani Zarečja odločili za sanacijo,” je pojasnil predsednik sveta KS Rečica Tonjo Janežič.

Ob tem so v Zarečju obnovili tudi ulico med hišnima številkama Zarečje 23 in 24. Ta je bila namreč še ena redkih makadamskih ulic v vasi in je bila vzdrževanju navkljub v zelo slabem stanju, saj je po njej ob vsakih malo večjih padavinah tekel potok in pred seboj odnašal vrhnjo plast nasutja, za sabo pa puščal velikokrat pravo razdejanje v obliki novih jarkov, je še pojasnil Janežič.

''Z ureditvijo, obnovo in asfaltiranjem ulice so krajani pridobili lažji dostop do stanovanj. Predvideli smo lažji dostop v primeru nujnih intervencij, še posebej požarnih, istočasno pa smo poskrbeli za pravilno ureditev površinskih in podtalnih vod,'' je povedal Janežič, ki se je ob sobotni slavnostni predaji zahvalil vsem vpletenim v sanacijo.

Z za vas veliko pridobitvijo je bil zadovoljen tudi bistriški podžupan Peter Štavar, ki je skupaj z Janežičem in nekdanjim predsednikom vasi Denisom Rolihom prerezal slavnostni trak ob otvoritvi. Most krajanom ne pomeni veliko le ob opravljanju del na polju, pač pa čezenj poteka tudi cestna povezava med glavno cesto, vasjo Zarečje in naprej v Brkine.

Dogodek sta glasbeno popestrila Jakob La Cognata na diatonični harmoniki in Tjaša Klanac na violini. TMV


Najbolj brano