Mladifest odprl kraško poletje

S prireditvijo Glasniki ulice se je včeraj pričel Mladifest, festival, ki ga v Sežani prireja Klub študentov Sežana s pomočjo Kosovelovega doma in Mladinskega centra Sežana.

Uvod v Mladifest se že tradicionalno dogaja na ploščadi pred 
Kosovelovim domom in tako je bilo tudi včeraj. Foto: Petra Mezinec
Uvod v Mladifest se že tradicionalno dogaja na ploščadi pred Kosovelovim domom in tako je bilo tudi včeraj. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Že vrsto let mladi v Sežani v začetku poletnih počitnic združijo moči in za dva tedna poskrbijo za pestro dogajanje, ki privabi predvsem mlade. Radi pa se ga udeležujejo tudi starejši. predvsem tisti, ki na ta način obujajo spomin na študentska leta.

Že tradicionalno je prvi dan Mladifesta na ploščadi pred Kosovelovim domom posvečen uličnemu gledališču in tudi letos ni bilo nič drugače.

Uvod z domačimi plesalkami

Tokrat so dogajanje odprli igralci Teatra Polpet s predstavo za otroke z naslovom Riba. sledile so jim plesalke plesne skupine Mehki čevlji, sežanskega kulturnega društva Jožeta Pahorja, za njimi pa je gledalce navdušila še predstava Direkt z'ulce skupine Šugla. Uvodni večer festivala so zaokrožil Fracasse De, igralci Kulturnega društva Priden možic in didžejka z nenavadnim imenom Cica Mica Šlagerica.

Strip in Žvrgulja

V Mladifest je dejavno vključen tudi Kosovelov dom. V njegovi Mali galeriji Mira Kranjca so tako včeraj odprli razstavo Striburger v tisku. Sežanski park ob starem gradu, tretje prizorišče Mladifesta, pa so sinoči zavzeli pesniki. Predstavili so se namreč nagrajenci pesniškega natečaja Žvrgulja. Če ste njihovo branje zamudili, pa nič hudega. S pomočjo lično urejenih ptičjih hišic, postavljenih po parku, lahko tudi v prihodnjih dneh poslušate posamezne nagrajene pesmi.

Jutri simfoniki v amfiteatru

Jutri bosta v okviru festivala še dva dogodka. Prvi bo vrhunski in za Sežano izjemno redek. V amfiteatru Kosovelovega doma bo namreč ob 21. uri nastopil Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko priznanega dirigenta Georga Pehlivaniana. Kot solist bo zaigral izraelski pianist Alon Kariv. Vstop na večerni koncert je prost, če bo vreme slučajno slabo, pa se bodo glasbeniki preselili v veliko dvorano Kosovelovega doma

V nekdanji smodnišnici, Pulverjeri, bo sobotno noč ogreval tradicionalni Pulvers z elektronsko glasbo. V nedeljo bo amfiteater obarvan v domačih barvah, saj bodo nastopili povirske mažoretke in Kraška pihalna godba Sežana.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano