Mercator bo iz Sežane oskrboval trgovine v zahodni Sloveniji

Mercator, ki mu je pred tremi tedni požar uničil osrednje skladišče v Zalogu, je prejšnji teden najel dodatna skladišča v Sežani in Ljubljani.

Mercator, ki mu je pred tremi tedni požar uničil osrednje 
skladišče v Zalogu, je prejšnji teden najel dodatna skladišča 
v Sežani in Ljubljani.  Foto: Marica Uršič Zupan
Mercator, ki mu je pred tremi tedni požar uničil osrednje skladišče v Zalogu, je prejšnji teden najel dodatna skladišča v Sežani in Ljubljani.  Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Iz Sežane bodo tako oskrbovali svoje trgovine v zahodni Sloveniji. Najeli so nekdanje skladišče družbe Unifruit, v njem pa imajo na voljo 5000 kvadratnih metrov hlajenih površin. V tem najetem skladišču je blago pred tem imela Luka Koper, vendar so se odločili, da ga preselijo v drugo skladišče v bližini; za to svoje blago Luka namreč ne potrebuje hlajenih prostorov. V Mercatorju pravijo, da bodo z dodatnim skladiščem v Sežani stroškovno optimizirali spremenjeni sistem logističnih poti, ki so ga uvedli po požaru, in tako izboljšali svoje logistične storitve. Takoj po izbruhu požara v hladilnicah v Zalogu so pri Mercatorju preusmerili dobavitelje v Maribor in Ptuj, od koder sicer oskrbujejo vzhodni del Slovenije.

SR


Najbolj brano