Mažoretke v muziklu z dalmatinci

Ponavadi vrtijo palice in cofe, tokrat so se vrtele v pikah. Povirske mažoretke so namreč letošnjo decembrsko prireditev odele v glasbo in kostume slavnega 1001 dalmatinca.

Rdeče cofe so povirske mažoretke letos dopolnile s prikupnimi 
pikami. Palicam pa se seveda niso odrekle.  Foto: Armando Goričan
Rdeče cofe so povirske mažoretke letos dopolnile s prikupnimi pikami. Palicam pa se seveda niso odrekle.  Foto: Armando Goričan

SEŽANA > Mažoretke in člani dramske skupine Kulturnega društva Franc Žiberna iz Povirja so tradicionalno decembrsko prireditev spet obarvali pravljično. Tokrat so pripravili muzikl na temo 101 dalmatinec z naslovom Cruelle vs. Dalmatinci. “V predstavi je sodelovalo 48 mažoretk ter enajst članov gledališke skupine,” je povedala predsednica povirskih mažoretk Marjeta Škrlj. V slabo uro trajajoči zgoščeni plesno-dramski predstavi so nastopajoči popeljali številne obiskovalce srednješolske športne dvorane v Sežani na vznemirljivo dogodivščino. Poleg napete zgodbe so dih jemale tudi leteče mažoretne palice, ki so si jih podajale grozeče Cruelle. Dalmatinčki pa so s svojo prikupnostjo očarali otroke in na koncu premagali svojo nasprotnico.

Plesno predstavo so v uvodu popestrili tudi povabljeni gostje, plesno društvo Be Funky in Plesni Klub ADC iz Ajdovščine, ki so zaplesali v ritmih hip-hopa. Sodelovalo je tudi društvo Srebrna iz Senožeč, da niso gibčne samo mlade mažoretke, temveč tudi njihove none in celo pranone, pa so dokazale vedno nasmejane Štorovke.

Prireditve se je udeležila tudi podžupanja Občine Sežana Ljubica Jelušič, ki je izrekla pohvale tako plesalcem in igralcem kot tudi njihovim staršem, ki spodbujajo dejavnost in pomagajo pri izvedbi in organizaciji prireditve. “Brez pridnih rok staršev prireditve ne bi mogli izpeljati, pa seveda tudi ne brez prizadevnih mentoric ter sponzorjev in pomoči povirskih društev,” je še povedala Škrljeva. MUZ


Najbolj brano