Marentič je dobil desno roko

S prvim aprilom je funkcijo direktorice postojnske občinske uprave nastopila Marina Rebec, ki je ves čas veljala za županovo favoritko.

Postojnski župan Igor Marentič na delovnem sestanku skupaj z novo direktorico občinske uprave Marino Rebec. Foto: Občina Postojna
Postojnski župan Igor Marentič na delovnem sestanku skupaj z novo direktorico občinske uprave Marino Rebec. Foto: Občina Postojna

POSTOJNA >Zavedam se odgovornosti, ki jo prinaša položaj direktorja občinske uprave, a sem prepričana, da se z dobrim strokovnim in korektnim delom, obilico dobre volje in zanosa ter z vsestranskim povezovanjem na ravni celotne lokalne skupnosti premakne še tako na videz nepremakljive stvari. Delujem po načelu 'kjer je volja, tam je pot' in težave sprejemam kot priložnost za premik na bolje,“ je ob prevzemu funkcije povedala Marina Rebec, ki je bila doslej zaposlena na ministrstvu za notranje zadeve.

Na postojnski politični sceni sicer ni popolna neznanka, saj je v preteklosti kandidirala na listi LDS za občinski svet. Pred leti pa se je že potegovala tudi za zaposlitev na Občini Postojna, a je takratno vodstvo dalo prednost drugemu kandidatu.

Da Rebčeva velja za izbranko župana Igorja Marentiča, je bilo sicer znano že dlje časa, po županovih besedah pa se je med osmimi na razpis prijavljenimi kandidati na testiranju in razgovorih najbolje odrezala prav ona. “S postopkom izbire direktorja občinske uprave sem zelo zadovoljen. Prepričan sem, da smo izbrali pravo kandidatko, ki najbolj ustreza viziji razvoja naše občine,” je kadrovsko izbiro pospremil Marentič. Na občini pa so še povedali, da v postopku ni bilo pritožb.

Dosedanji vršilec dolžnosti direktorja postojnske občinske uprave Robert Ozbič se vrača na svoje staro delovno mesto podsekretarja za področje okolja in prostora.

VRŽ


Najbolj brano