Marentič izbira direktorja

Postojnski župan Igor Marentič bo kmalu dobil svojo novo desno roko, za katero kljub namigom pravi, da ni že vnaprej izbrana. To sicer ne bo prva kadrovska sprememba pod novim županom. Postojnska občina je namreč že dobila tudi novega sodelavca za stike z javnostmi in novo urednico občinskega glasila.

Postojnski župan Igor Marentič pravi, da si za direktorja občinske uprave želi človeka, ki mu bo lahko popolnoma zaupal.  Foto: Veronika Rupnik Ženko
Postojnski župan Igor Marentič pravi, da si za direktorja občinske uprave želi človeka, ki mu bo lahko popolnoma zaupal.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Na razpis za direktorja postojnske občinske uprave je prispelo osem prijav. Na občini so jih odprli v petek. “Kolikor smo jih pregledali, vsi kandidati izpolnjujejo pogoje. Na razgovore bodo povabljeni v naslednjih 14 dneh,” nam je povedal postojnski župan Igor Marentič, o imenih kandidatov pa ni želel govoriti.

Sedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Robertu Ozbiču, ki je bil na to funkcijo imenovan začasno do imenovanja direktorja s polnim mandatom, se polletna doba sicer izteče aprila. Bivši župan Jernej Verbič namreč ni izbral nobenega od prijavljenih na prvi razpis, ki je sovpadel z volilnim časom.

Razpis le na spletni strani občine

Poleg tega, da mora izpolnjevati razpisne pogoje, mora biti samostojna oseba, ki vidi naprej, in oseba, ki ji lahko stoodstotno zaupam,” je na naše vprašanje, kakšne reference in kvalitete naj bi imel nov direktor, odgovoril Marentič. Že v času volilne kampanje pa je poudarjal tudi, da na tem mestu vidi mlajšo osebo.

Na občini so se sicer odločili, da razpis objavijo le na spletni strani občine in ne tudi na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje, kar bi lahko omogočilo širši nabor kandidatov. “Res bi bil nabor lahko širši, a sem vseeno prepričan, da so prispele prijave strokovne. In glede na to, da so bila v zvezi z razpisom tudi osebna povpraševanja in da so kandidati čakali na razpis, ocenjujem, da so bili o njem dovolj obveščeni,” je odgovoril Marentič.

V zvezi z namigi, da naj bi bil kandidat oziroma kandidatka že vnaprej izbrana, pa: “Ljudje so hodili k meni v pisarno z drugimi problemi, pa so bili v 24 urah že potencialni kandidati za direktorja. Govori se marsikaj. Lahko rečem samo, da so med kandidati tudi osebe ženskega spola,” nam je povedal še pred odprtjem prijav.

Kot resna kandidatka se neuradno sicer omenja Postojnčanka Marina Rebec, zdaj zaposlena na notranjem ministrstvu, a njenega odgovora v zvezi z morebitno kandidaturo v petek nismo prejeli. Je pa (ponovno) prijavo potrdil Franc Pojbič, nekdanji šef agencije za varnost v prometu, ki je kandidiral tudi za postojnskega župana.

Odnosi z javnostmi prek zavoda Znanje

Kljub razpisu pa je bilo že vnaprej bolj kot ne jasno, koga si bo Marentič izbral za novega svetovalca za odnose z javnostmi. To je postal občinski svetnik njegove liste MI-Znamo Robert Pavšič, ki je dejavno sodeloval tudi v županovi predvolilni kampanji. Kot strokovni sodelavec je zaposlen v občinskem zavodu Znanje.

Milanu Štulcu nismo podaljšali pogodbe (podjemne, op. p.), ker smo se odločili, da bomo te usluge dobivali od zavoda Znanje, kjer Robert Pavšič pokriva marketing tudi na ostalih področjih. Trenutno je angažiran pri odpiranju stalne razstave v Notranjskem muzeju in pri trženju inkubatorja v Velikem otoku. Vem, da bo to področje dosti bolje pokrival kot gospod Štulc. Kot domačin bolje pozna dogajanje, je tudi bolj operativen, ker je stalno prisoten,” je izbor utemeljil Marentič.

Milan Štulc je doma iz Bovca, pred sklenitvijo pogodbe s postojnsko občino pa je svetoval nekdanjemu bovškemu županu Danijelu Krivcu (SDS).

Nova urednica glasila

Presenečenje ni niti tretja kadrovska novost v postojnski občini, nova urednica občinskega glasila Prepih. To je postala Ester Fidel, nekdanja urednica Prestopa.

Je pa Marentič na razpisu za svetovalca v režijskem obratu izbral Klemna Grilja, ki je to mesto zasedel že v času bivšega župana, a je bil na njem zaposlen za določen čas. Postopek zaradi pritožbe sicer še ni zaključen.

VERONIKA R. ŽENKO


Najbolj brano