Majhna hiša za dobro počutje

Tržnica, povorka, športne in glasbene prireditve so privabile na praznovanje občinskega praznika veliko ljudi. Župan Davorin Terčon je kljub težkim gospodarskim časom napovedal nekaj novih naložb.

Povorke so se udeležili tudi člani skupine Kraške harmonike. 
Za njimi gre vozilo, ki so ga ob občinskem prazniku dobili 
sežanski gasilci. Foto: Petra Mezinec
Povorke so se udeležili tudi člani skupine Kraške harmonike. Za njimi gre vozilo, ki so ga ob občinskem prazniku dobili sežanski gasilci. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > “Naš cilj je, da imamo in da bomo imeli občino, v kateri se dobro počutimo. Ni pomembno, da imamo veliko hišo, lahko imamo tudi majhno, če je ta lepo urejena in se v njej lepo počutimo,” je povedal župan Davorin Terčon na petkovi slavnostni seji.

Čeprav občina že nekaj let deluje v zaostrenih finančnih razmerah, pelje kar nekaj naložb. “V zadnjem času je bilo res nekaj več investicijskega zagona v mestu Sežana, vendar smo v preteklih letih posvečali veliko pozornosti enakomernemu razvoju občine. Temu bomo sledili tudi v prihodnjih letih,” je poudaril Terčon. Na seji so podelili nagrade in priznanja. Priznanje občine je dobil Jože Volovec, zaslužni član Društva diabetikov Sežane, plaketo Srečka Kosovela pa pesnik Josip Osti. Najvišje priznanje, nagrado občine Sežana, je prejelo Združenje Konzorcij kraških pridelovalcev terana. Tisoč evrov, kolikor znaša nagrada, so se v konzorciju s predsednikom Borisom Lisjakom odločili podariti Medobčinskemu društvu prijateljev mladine Sežana.

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku se je odvijala v soboto. Na tržnici v parku so se predstavila občinska društva, krajevne skupnosti in številni ponudniki, na športnih igriščih je bilo pestro športno dogajanje, slavnostna povorka pa je tokrat bila po Kosovelovi ulici in ne na Partizanski cesti kot pretekla leta.

PEM


Najbolj brano