MNZ zbira ponudbe za oddajo poslovnega prostora v Centru za tujce Postojna

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo javni razpis, s katerim v uporabo oddajajo poslovni prostor v Centru za tujce Postojna. Kot so zapisali, bo prostor služil za prodajo artiklov za osebno rabo tujcem, ki so tam nastanjeni, oddajajo pa ga za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo javni razpis, s 
katerim v uporabo oddajajo poslovni prostor v Centru za 
tujce Postojna. Foto: Daniel Novakovic
Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo javni razpis, s katerim v uporabo oddajajo poslovni prostor v Centru za tujce Postojna. Foto: Daniel Novakovic

POSTOJNA > Kot so navedli v razpisni dokumentaciji, znaša izhodiščna cena mesečne uporabnine z DDV in vštetimi obratovalnimi stroški za približno 13 kvadratnih metrov velik prostor 15,01 evra. Merilo za izbor bo višina mesečne uporabnine, po kateri bo ponudnik pripravljen najeti poslovni prostor. Najugodnejši ponudnik bo tisti, ki bo za uporabo ponudil najvišjo mesečno uporabnino.

Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da je v Centru za tujce v Postojni trenutno nastanjenih 18 oseb, od tega 16 samskih moških in dva mladoletnika brez spremstva. Samski moški so stari med 18 in 56 let, mladoletnika pa imata 17 let. Prihajajo iz enajstih različnih držav, in sicer Sirije, Afganistana, Pakistana, Maroka, Ukrajine, Rusije, Somalije, Alžirije, Libije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore.

Prostor je opremljen z dvema mizama in dvema klopema, v njem so tri električne vtičnice in brezžična povezava, so še navedli na ministrstvu.

Ob objavi razpisa so predložili tudi dokumentacijo s podrobnejšimi pogoji in zahtevami oddaje poslovnega prostora v uporabo ter obliko in pogoji, pod katerimi mora ponudnik predložiti ponudbo.

Upoštevali bodo le popolne in pravočasne ponudbe, ki bodo na ministrstvo prispele do 16. septembra do 12. ure, javno pa jih bodo na ministrstvu odprli tri dni kasneje ob 9. uri.

STA


Najbolj brano