Lovci za Nika in Klaro

Več kot 250 članov Postojnsko-bistriške zveze lovskih družin (PB ZLD) je napolnilo dvorano bistriškega Dom na Vidmu, kjer so na lovskem kulturnem večeru z dobrodelno noto zbrali 1190 evrov za Nika in Klaro, otroka pokojnega člana Lovske družine Bukovca.

Lovci so združili moči za dobrodelni namen. Foto: Postojnska-Bistriško Zld
Lovci so združili moči za dobrodelni namen. Foto: Postojnska-Bistriško Zld

ILIRSKA BISTRICA * “Zamisel o lovskem kulturnem večeru je zorela že nekaj časa. Gre predvsem za druženje vseh 15 lovskih družin, ki so članice te področne lovske zveze. Hkrati je večer predstavljal spodbudo in motivacijo lovstvu, ki se trudi uresničevati trajnostno gospodarjenje z divjadjo. Želimo si, da bi tak večer še kdaj ponovili,” je namen večera pojasnil Aleš Klemenc, predsednik upravnega odbora Postojnsko-bistriške zveze lovskih družin, ki skupno združuje več kot tisoč članov na območju občin Postojna, Pivka, Divača in Ilirska Bistrica. Prisotne so pozdravili in nagovorili tudi Emil Rojc, župan občine Ilirska Bistrica, Lado Bradač, predsednik Lovske zveze Slovenije in Milan Tepej, predsednik komisije za lovsko kulturo.

Kulturni program je povezovala Iris Dovgan Primc, na njem pa so sodelovali: Lovski oktet Javorniki, Notranjski rogisti, sekcija oponašalcev jelenjega rukanja pri Lovski zvezi Slovenije, dramski igralec Konrad Pižorn - Kondi, skupina Biseri in Orkester Nika Polesa.

Zbrane prostovoljne prispevke v višini 1190 evrov so organizatorji prireditve predali v šolski sklad OŠ Rudolfa Ukoviča Pograd, za kar se jim je ravnatelj Milan Dekleva iskreno zahvalil.

KATJA KIRN VODOPIVEC


Najbolj brano