Lipici turizem zavrnili posojilo za plače

“Od tega trenutka ni nič več v mojih rokah,” pojasnjuje v.d. direktorja Kobilarne Lipica Boštjan Bizjak. Včeraj popoldne je namreč Delavska hranilnica zavrnila prošnjo vodstva v Lipici za posojilo v višini 50.000 evrov, zato da 35 zaposlenim v Lipici turizmu plača še polovico neizplačanih decembrskih plač in prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Delavska hranilnica je zavrnila prošnjo vodstva v Lipici   za posojilo  v višini 50.000 evrov za plače 35 zaposlenim v Lipici turizmu. Foto: Lea Kalc Furlanič
Delavska hranilnica je zavrnila prošnjo vodstva v Lipici za posojilo v višini 50.000 evrov za plače 35 zaposlenim v Lipici turizmu. Foto: Lea Kalc Furlanič

LIPICA > “Zdaj je vse odvisno od odločitve vlade, ali bo torej država Lipici turizmu nudila finančno pomoč za premostitev nelikvidnosti in kako bo uredila nadaljnje delovanje te družbe,” je še povedal Boštjan Bizjak.

V ta namen sta se danes, ob 14. uri v državnem zboru sestala odbora za kmetijstvo in za gospodarstvo. Bizjak je zaradi finančnih težav pred dnevi sprožil postopek insolventnosti družbe.

LKF


Najbolj brano