Lipicanci znova vabijo

Beli lipicanski žrebci na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja bodo glavne zvezde gala predstave ob Dnevih Kobilarne Lipica, ki jih v Lipici pripravljajo danes in jutri. V spektaklu bodo zaplesali po taktih slovenske svetovno znane vokalne skupine Perpetuum Jazzile.

Beli lipicanski žrebci  bodo tudi letos glavne zvezde gala 
predstave ob Dnevih Kobilarne Lipica. Foto: Bogdan Macarol
Beli lipicanski žrebci bodo tudi letos glavne zvezde gala predstave ob Dnevih Kobilarne Lipica. Foto: Bogdan Macarol

LIPICA > Uvod v Dneve Kobilarne Lipica, ki jih pripravljajo na današnji in jutrišnji dan, bo odprto državno prvenstvo v vožnji vpreg, ki se bo danes na osrednjem hipodromu začelo z dresurno in spretnostno vožnjo in bo jutri dopoldne na tekmovališču z maratonskimi ovirami doseglo vrhunec z maratonsko vožnjo.

Oba dneva bo družinam z otroki namenjena delavnica Spoznajmo ponije, ki jo bodo pripravili ob 11., 13. in 15. uri. Posebno bogat program za družine bo v nedeljo pritegnil tudi z Deželo doživetij za otroke med 10. in 18. uro, kjer si bodo lahko ogledali gledališko predstavo, se zabavali z Mašo in medvedom in iskali skriti zaklad. Izdelovali bodo lahko izdelke iz odpadnih materialov, konjičke iz gline in si poslikali obraz ali se udeležili katere od športnih animacij.

Dogajanje bodo spremljali tudi tržnica izdelkov domače in umetnostne obrti, razstava starodobnih vozil, prikaz podkovanja konj in kulinarična ponudba.

Osrednje dogajanje bo posvečeno predstavi lipicancev na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja, ki bodo zaplesali po taktih vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Preplet umetnosti klasičnega dresurnega jahanja in vokalov bodo predstavili v treh edinstvenih točkah - v solo nastopu vrhunsko izšolanega lipicanskega žrebca, v atraktivnih skokih šole nad zemljo in v “plesu” kočij.

Pridružili se jim bodo konjeniški gostje iz Slovenije in tujine, posebno presenečenje bo namenjeno otrokom.TMV


Najbolj brano