Lipica prizorišče “mini svetovnega prvenstva v vožnji vpreg”

Z rekordno udeležbo več kot 70 voznikov z več kot 200 konji iz 13 držav se bo v četrtek, 30. junija, v Kobilarni Lipica začelo vrhunsko mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg, ki šteje za svetovni pokal. Adrenalinsko vzdušje bo doseglo vrhunec v soboto, 2. julija, ob 10. uri z maratonsko vožnjo, so sporočili iz kobilarne.

Dobro pripravljen in ambiciozen je tudi voznik Kobilarne 
Lipica Miha Tavčar, ki je leta 2013 na maratonski vožnji na 
svetovnem prvenstvu osvojil zavidljivo četrto mesto in 11. 
mesto v skupnem seštevku, kar pomeni najboljši rezultat 
slovenskih voznikov doslej. Foto: Kobilarna Lipica
Dobro pripravljen in ambiciozen je tudi voznik Kobilarne Lipica Miha Tavčar, ki je leta 2013 na maratonski vožnji na svetovnem prvenstvu osvojil zavidljivo četrto mesto in 11. mesto v skupnem seštevku, kar pomeni najboljši rezultat slovenskih voznikov doslej. Foto: Kobilarna Lipica

LIPICA > Najboljši tekmovalci iz Argentine, Avstrije, Češke, Estonije, Nemčije, Madžarske, Italije, Nizozemske, Romunije, Srbije, Švice, Slovaške in Slovenije bodo v četrtek ob 13.30 začeli tekmovanje z dresurno vožnjo na lipiškem hipodromu in ga nadaljevali v petek, ob 9. uri.

V soboto ob 10. uri bo na vrsti najbolj zahtevna, drzna in atraktivna preizkušnja, to je maratonska vožnja po lipiškem posestvu. Najbolj zahteven del tekmovanja bo vožnja skozi sedem maratonskih ovir iz naravnih materialov, med katerimi bosta tudi atraktivna vodna ovira in ovira iz kraškega kamna.

V nedeljo, 3. julija, ob 10. uri se bo začela finalna spretnostna vožnja med stožci, ki bo odločila o zmagovalcih tako med vozniki eno-, dvo- in štiri vpreg kot tudi med tekmovalci, ki bodo nastopili s poniji.

Atraktivno in priljubljeno tekmovanje, ki ga vozniki imenujejo kar Adrenalinski dnevi, je obenem generalka za svetovno prvenstvo v vožnji vpreg, ki ga bo Kobilarna Lipica organizirala od 20. do 24. septembra 2017 in bo pomenilo največje in najpomembnejše konjeniško tekmovanje v Sloveniji doslej.

Zato ne preseneča, da bo v Lipici nastopil tudi veliki zmagovalec svetovnega prvenstva v vožnji vpreg s poniji leta 2011 Nizozemec Bram Chardon, ki bo tokrat nastopil s svojo štirivprego s konji in se potegoval za točke svetovnega pokala. V Lipico se vrača tudi lanski zmagovalec med vozniki dvovpreg in član zlate madžarske ekipe s svetovnega prvenstva leta 2015 Madžar Jozsef Dobrovitz mlajši.

Dobro pripravljen in ambiciozen je tudi voznik Kobilarne Lipica Miha Tavčar, ki je leta 2013 na maratonski vožnji na svetovnem prvenstvu osvojil zavidljivo četrto mesto in 11. mesto v skupnem seštevku, kar pomeni najboljši rezultat slovenskih voznikov doslej. Lani je Tavčar v Lipici osvojil prvo mesto v spretnostni vožnji in skupno četrto mesto, zato s svojimi lipicanci tudi letos obeta odličnem nastop.

Kobilarno Lipica in Slovenijo bo obenem zastopal drugi udeleženec svetovnih prvenstev Mitja Mahorčič, pa tudi voznika Klemen Turk in Marko Memon. V srednje zahtevni kategoriji bodo nastopili še trije slovenski vozniki: Janez Peternel, Damjan Ščuka in Robert Vrhovnik.

Za ogled vrhunskih nastopov na Adrenalinskih dnevih bo na voljo posebno ugodna ponudba vstopnic, obljubljajo v Kobilarni Lipica.

STA


Najbolj brano