Lipica ima državnega prvaka v vožnji dvovpreg

Voznik Kobilarne Lipica Mitja Mahorčič je včeraj v Novem mestu prepričljivo osvojil naziv državnega prvaka v vožnji dvovpreg. Nastopil je z lipicanskim parom, s katerim je osvojil naziv državnega prvaka že leta 2012, septembra letos pa je z njim zastopal Slovenijo tudi na svetovnem prvenstvu v madžarskem Fabiansebestyenu.

Voznik Kobilarne Lipica Mitja Mahorčič je  državni prvak v 
vožnji dvovpreg. Foto: Kobilarna Lipica
Voznik Kobilarne Lipica Mitja Mahorčič je državni prvak v vožnji dvovpreg. Foto: Kobilarna Lipica

LIPICA > “Tokrat se je res vse poklopilo in se izšlo kar najbolje. Konja sta bila sproščena in odlično pripravljena, tako za dresurno kot za spretnostno vožnjo,” je bil zadovoljen Mitja Mahorčič, ki je kljub zahtevnemu in od dežja razmočenemu terenu z lipicancema 424 Favory Slavina XIX in 330 Favory Slavina XIX dosegel odličen rezultat.

Obenem sta konjem iz Kobilarne Lipica pripadla tudi srebro in bron v najzahtevnejši kategoriji. Drugo mesto med vozniki dvovpreg je osvojil Klemen Turk z lipicanskim parom družinske reje, tretje mesto pa lanski državni prvak in nosilec najboljšega slovenskega rezultata na svetovnih prvenstvih doslej, Miha Tavčar. Drugi voznik Kobilarne Lipica Marko Memon je osvojil četrto mesto. V srednje zahtevni kategoriji A2 je postal državni prvak med vozniki dvovpreg Andrej Glažer, v kategoriji enovpreg pa Janko Tavčar.

Spletno uredništvo


Najbolj brano