Krompirjeva noč pod Nanos pritegnila množico obiskovalcev (foto)

37. Krompirjeva noč je v vas pod Nanosom, ki slovi tako po najboljšem krompirju kot po najboljši poletni zabavi na Postojnskem, včeraj občasnemu dežju navkljub privabila blizu 3000 obiskovalec iz bližnje in širše okolice.

 Foto: Veronika Rupnik Ženko
Foto: Veronika Rupnik Ženko

VELIKO UBELJSKO > Na vrhuncu večera je šotor, ki se razteza preko celega vaškega igrišča in je tokrat prišel še kako prav, že skoraj pokal po šivih. Mladi, pa tudi malo manj mladi, željni dobre zabave, pospremljene s tradicijo, so se zabavali ob glasbi Mance Špik, Kingstonov in Mi2.

Dogajanje se je sicer začelo že v poznih popoldanskih urah z zabavnimi krompirjevimi igrami, kjer se je najbolje odrezala skupina Bacardi iz Hruševja, turnirjem v tršetu in briškoli, ter programom za najmlajše. V izboru najtežjega krompirja je zmagal Vid Lenassi iz Šmihela pod Nanosom, čigar krompir je tehtal 921 gramov, krompir najzanimivejše oblike pa je prinesla Manca Gorjanc iz Hrenovic.

Ves večer so bile obiskovalcem na voljo brezplačne porcije krompirja, ki so ga na Ubeljskem pripravili skupno pol drugo tono, največ ocvrtega in okisanega, ubeljške gospodinje pa so skuhale tudi krompir v zevnici z ocvirki, pražen krompir in krompirjev golaž. Sicer pa je k uspehu prireditve, ki jo organizira tukajšnje Turistično, športno in kulturno društvo Tisa Nanos, pripomoglo predvsem prostovoljno delo domačinov s celotne krajevne skupnosti. VRŽ


Najbolj brano