Kraševci so plesali po ledu

Čeprav so vremenoslovci napovedali sneg šele za pozno popoldne, so Kraševci že dopoldne plesali po poledenelih cestah in pločnikih.

Tako smo po 9. uri po Partizanski cesti v Sežani ujeli tovornjak 
Cestnega podjetja Koper, ki skrbi za državne ceste, in traktor 
Komunalno stanovanjskega podjetja Sežana, ki skrbi za 
občinske.
Tako smo po 9. uri po Partizanski cesti v Sežani ujeli tovornjak Cestnega podjetja Koper, ki skrbi za državne ceste, in traktor Komunalno stanovanjskega podjetja Sežana, ki skrbi za občinske.  

SEŽANA > Prvo rosenje se je na Krasu pojavilo že pred sedmo uro zjutraj in ker so tla zelo mrzla, je voda sproti zmrzovala. Ko se je po osmi uri na tleh nabralo že toliko, da je poledenela v gladko ploskev, je marsikdo, ki iz hiše ali bloka ni stopil dovolj previdno, pristal na tleh. Previdnost in vožnja z zmanjšano hitrostjo brez sunkovitega zaviranja je bila potrebna tudi na cestah.

Delavci Komunalno stanovanjskega podjetja Sežana, ki skrbijo za občinske ceste v Sežani, so sicer takoj po sedmi uri začeli s posipanjem cest in pločnikov. Na teren so poslali tovornjak in traktor s posipalnikom ter deset delavcev, kljub temu pa je bilo dopoldne v mestu kar nekaj nejevolje. A kot so nam pojasnili na komunali, so se držali prioritet: najprej so posuli ceste, ki vodijo do zdravstvenega doma, bolnišnice, šol in vrtca: Partizansko cesto ter Kosovelovo in Cankarjevo ulico ter Ulico Jožeta Pahorja. Prednostno so posuli tudi Cesto v Ograde, ker je zelo strma in zato ob poledici tudi nevarna. Zatem so začeli posipati še cesto na Terminalu in ostale po mestu.

Zaradi gladkih tal je sicer še zdaj po Sežani veliko opozorilnih tabel, mnoge lastniki lokalov, pisarn in bencinskih servisov pa smo dopoldne srečali s soljo v rokah.

Na komunali pa so v pripravljenosti tudi za zvečer, ko je tudi po napovedih vremenoslovcev pričakovati še slabše pogoje na cestah.

MARICA URŠIČ ZUPAN


Najbolj brano